High school-match spårade ur fullständigt

Jättebråket utreds nu av polisen

FOTBOLL

Prairie Seeds hade precis ordnat en plats till State Championship i Minnesota.

Då brakade helvetet loss.

Spelare och ledare var inblandade i ett jättebråk med motståndaren Totino–Grace.

High School–matchen mellan Totino–Grace och Prairie Seeds. för pojkar 15-18 år, spelades i torsdagskväll och i potten var en plats till State Championship, mästerskapet i delstaten Minnesota.

Precis efter slutsignalen startade ett litet bråk mellan två spelare. Efter att en Prairie Seeds–spelare gått till attack och försökt att slå till en spelare i Totino Grace eskalerade bråket rejält.

En ledare från Totino Grace försökte att lugna ned spelarna, men det hjälpte föga och i stället fick han en smäll på huvudet. I stort sett alla spelare och ledare var involverade i bråket. Vissa försökte att lugna ner andra spelare, medan andra delade ut slag och sparkar.

– En av deras spelare svingade mot en av våra spelare, sedan eskalerade det därifrån, mycket längre än vad det borde ha gjort, säger Totino Graces Ryan Zurbay till KMSP Fox 9.

Spelarna i Totino–Grace menar att de inte förstod varför det blev bråk.

– Jag är bara väldigt besviken över att en final kan sluta på det här sättet av ingen speciell anledning, säger Connor Schmidt.

Inte sett något liknande på 25 år

Prairie Seeds blev klart för mästerskapet, men det är inte klart om de kommer att få delta på grund av bråket. Polisen har startat en utredning och vissa spelare riskerar att straffas.

– Vi försöker att skydda dem och vi vill att de ska känna sig säkra när de håller på med sådana aktiviteter, säger Keith Terlinden på Maple Grove Police.

Channel 12–reportern Jay Wilcox menar att han aldrig sett något sådant stort bråk inom high school–fotbollen på 25 år.

– Bråket involverade även ledare och folk vid sidan av planen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM