Alex Alves har avlidit 37 år ung

Förra klubben i chock efter beskedet: ”Våra tankar är med hans familj”

FOTBOLL

Efter fyra års kamp mot leukemi tvingades till slut fotbollsstjärnan Alex Alves ge upp.

I går avled han, bara 37 år gammal.

– Vi är djupt chockade och våra tankar är med hans familj, säger Michael Preetz, sportchef i Hertha Berlin, där Alves spelade 1999-2003.

Brasilianske anfallaren Alexandro Alves do Nascimento slog igenom under tiden i Hertha Berlin och 2000 nätade han mot Barcelona i Champions League. Mest känd är han dock för sitt sagolika drömmål i Bundesliga samma år där hans skott mot FC Köln från 51 meter borrade sig in i krysset.

Drömmålet utsågs till säsongens mål i Bundesliga.

Sedan fem år tillbaka har han dock tvingats genomgå en helt annan kamp än att försöka vinna fotbollsmatcher. Alex Alves fick 2007 diagnosen att han drabbats av leukemi, blodcancer.

”Helt chockad”

Trots behandling på Amaral Carvalho-kliniken i Sao Paulo, där han genomgått en benmärgstransplantation, gick inte Alex Alves liv att rädda.

Hans tillstånd försämrades markant de senaste månaderna och i går orkade hans kropp inte kämpa emot mer.

– Jag är helt chockad. Vi i Hertha hade hoppats att hans tillstånd skulle förbättras som en följd av behandlingen och att han skulle ta sig igenom den allvarliga sjukdomen. Vi är djupt chockade och våra tankar är med hans familj, säger Michael Preetz, sportchef i Hertha Berlin och tidigare lagkamrat med Alex Alves.