Fifa sågar Brasiliens VM-planering

"Jag skulle säga att något inte står riktigt rätt till"

Foto: AP
Fifa har upprepade gånger klagat över Rios förmåga att hålla tidsplanen – med arenor och övrig infrastruktur.
FOTBOLL

Fifas generalsekreterare menar att Brasilien och Fifa är som ett gift par – som inte kan ta ut skilsmässa.

Men han fortsätter att såga sin partner – denna gång går han hårt åt infrastrukturen.

– Den enda lösningen vore att tre personer sov i samma säng, säger han enligt BBC.

Det har gnisslat en hel del mellan värdlandet för fotbolls-VM, Brasilien, och det internationella fotbollförbundet, Fifa.

Jerome Valcke, generalsekreterare för Fifa, har vid upprepade tillfällen ifrågasatt förberedelserna i Brasilien och ställt sig tveksam till att värdlandet blir klara i tid till VM 2014.

Bland annat har han sagt att Brasilien behöver en "spark i baken". Den brasilianska regeringen gillade inte uttalandet.

"Vi är ett par"

Nu är Valcke i Brasilien för Soccerex, konventet för världsfotbollens finans och affärer, och pikar ännu en gång värdlandet.

– I en stad, som jag inte namnger, finns 17 000 hotellrum och en arena med 45 000 platser. Jag skulle säga att något inte står riktigt rätt till. Den enda lösningen vore att tre personer sov i samma säng, säger Valcke enligt BBC.

Valcke insisterar dock på att relationen parterna emellan är bättre än tidigare och att de hittat ett sätt att arbeta tillsammans.

– Vi ska inte bråka mer eftersom att det är meningslöst. Vi är ett par, vi måste leva ihop från det att kuvertet öppnades (som offentliggjorde att Brasilien var värdland) till slutet av mästerskapet. Vi är ett par som inte kan ta ut en skilsmässa, säger Valcke enligt BBC.