Sportbladets expert: "Jag tycker synd om Zlatan"

Jennifer Wegerup tycker att det är märkligt att Ibrahimovic inte är bland de tre

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Zlatan Ibrahimovic och Sportbladets Jennifer Wegerup.
FOTBOLL

Sportbladets Jennifer Wegerup trodde på förhand att Zlatan Ibrahimovic skulle vara bland de tre nominerade för Fifas Ballon d'Or som presenterades i dag.

Efter att nomineringarna tillkännagivits var Wegerup förvånad.

– Det är helt otroligt. Han borde definitivt varit bland topp 3, säger hon.

Zlatan var med på listan över 23 nominerade som i dag blev tre. Men när gallringen skedde stod det klart att Zlatan inte kommer att vinna det prestigefyllda priset i år.

I stället blev de tre spelarna Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Andres Iniesta nominerade.

Sportbladets krönikor Jennifer Wegerup, som följt Zlatan under åren i Italien och nu även i Frankrike, trodde på förhand att Zlatan Ibrahimovic skulle vara bland de tre i år.

"Direkt ovärderlig"

– Det är helt otroligt. Jag tycker att det är väldigt märkligt. Det har funnits andra år där man sagt att han inte levererat tillräckligt utanför klubblaget men det har han gjort i år. Han vann skytteligan i Italien, sedan bytte han land och liga och blev direkt ovärderlig där också. Han gör EM:s snyggaste mål och fyra mål mot England, varav ett är helt fantastiskt. Även om det är en vänskapsmatch så är det en stor bedrift, säger Jennifer Wegerup.

"Borde varit topp 3"

Zlatan får nu se sina förra lagkamrater Messi och Iniesta göra upp om priset med Real Madrids Cristiano Ronaldo.

– Jag tycker synd om Zlatan. Han stressas av det faktum att han spelar i ett litet landslag som Sverige. Han har även varit i ett klubblag som inte kunnat vinna Champions League. Han borde borde definitivt varit bland topp 3, säger Jennifer Wegerup.

ARTIKELN HANDLAR OM