”Ronaldo är bättre än Messi”

FOTBOLL

Leo Messi är storfavorit att ta hem Ballon d'Or som världens bäste spelare när priset delas ut i morgon. Men alla anser inte att argentinaren som gjorde 91 mål under kalenderåret 2012 bör vinna.

Här är ett antal fotbollsprofiler som tycker annorlunda.

Scolaris favorit? Ronaldo.

Han vann EM och har spelat­ fantastiskt i flera år. Jag hoppas han vinner. Messi är ung, han kan fortfarande vinna den flera gånger.

/Zlatan Ibrahimovic

Jag hoppas att Iniesta vinner och jag tror att han kommer att få mycket röster.

/Vincente Del Bosque, spansk förbundskapten

Det pratas inte lika mycket om Iniesta som om Messi, men jag vill att Iniesta ska vinna Ballon d’Or. Han är en magiker som alltid vet vad han ska göra när han får bollen.

/Luiz Fernandez, fransk fotbollstränare

Definitivt Andres Iniesta. Det är inte svårt att spela bra och vinna titlar med Barcelona, men det är i landslaget som man ser spelarens verkliga kapacitet. Iniesta har i Spanien visat att han är en de bästa spelarna genom alla tider och därför håller jag honom högre än Messi eller Ronaldo.

/Boris Becker, tennislegendar

Det är samma sak med Ronaldo som det var med Beckham – folk kritiserar dem för att de avundsjuka på att de ser bra ut. För mig är Ronaldo den ideala spelaren. Han är snabb, lång, bra på huvudet, har bra teknik, tar straffar och lägger bra frisparkar och är en ledare.­ Han är ett fenomen.

/Ruud Gullit, holländsk mittfältslegendar

Vissa gillar inte Ronaldo för att han är en fantastisk spelare, ser bra ut och har sex med alla tjejer. Folk blir avundsjuka. Det enda dåliga med Ronaldos liv är Messi. Hade det inte varit för honom så hade Ronaldo varit bäst i världen fem år i rad.

/Luiz Felipe Scolari,­ legendarisk brassetränare

Alla pratar om Messi men jag tycker att han vunnit tillräckligt, det kan inte finnas mer plats i hans prisskåp. Därför röstar jag på Cristiano Ronaldo.

/Roberto Carlos, sporchef i Anzji Machatjkala

Enligt mig är Ronaldo bättre än Messi. Han är mer komplett: snabbare, mer explosiv, använder båda fötterna och är bra på huvudet.

/Pedrag Mijatovic, före detta Real Madrid-stjärna

Källor: Goal.com, Fifa.com, Marca, Bein Sport, AS, Arenaspor TV

FAKTA

Och de kan också vinna:

Årets tränare (herr): Vincente del Bosque, Spanien, Pep Guardiola, klubblös, Jose Mourinho, Real Madrid.

Årets tränare (dam): Bruno Bini, Frankrike, Norio Sasaki, Japan, Pia Sundhage, USA.

Årets mål: Ramadel Falcao,­ ­Atletico Madrid (cykelspark mot America de Cali), Neymar, Santos (solomål mot Internacional), Miroslav Stoich, Fenerbache (långskott mot Genclerbirligi). Priserna delas ut vid Fifas årliga gala i Zurich i morgon, måndag.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM