Friends 4-ever

Foto: BILDBYRÅN
Mauro Icardi och Lionel Messi.
FOTBOLL

De kommer från samma stad, har spelat i samma klubb och är goda vänner.

En fjärde koppling: Fyra mål – i dag!

På söndagseftermiddagen körde Sampdoria över Pescara i serie A. Genua-laget vann med 6-0 och 19-årige argentinaren Mauro Icardi stod för en magisk insats med fyra fullträffar.

Några timmar senare – i Spanien – visade Lionel Messi återigen att han är en fantastisk fotbollsspelare. Den 25-årige argentinaren, som har tagit hem fyra Ballon d'Or, blev fyramålsskytt när Barcelona slog Osasuna med 5-1.

Nu har han gjort mål i elva raka matcher, vilket är rekord i spanska ligan. Han är den första spelaren att nå 200 ligamål i Barcelonas historia.

Valde klubb efter Messi

Det finns en klar koppling mellan 19-åringen i Sampdoria och 25-åringen i Barcelona.

Båda spelarna är födda i Rosario och när Icardi var 15 år gammal och jagades av en rad storklubbar runt om i världen valde argentinaren att skriva på för Barcelona – tack vare Messi.

– Jag kom inte bara till den bästa platsen i världen för att lära mig fotboll, jag lärde mig även mycket om livet. Messi såg efter mig och vi blev bra vänner, sa Icardi till fifa.com i en intervju i januari.

Skrev kontrakt med Sampdoria

Men Icardi fick aldrig chansen i Barcelonas A-lag utan lånades ut till Sampdoria i januari 2011. Ett halvår senare skrev den italienska klubben ett treårskontrakt med Icardi.

På söndagskvällen gjorde kompisarna fyra mål vardera.