Cole medger – var ett misstag att gå till Liverpool

Uttrycker sin ånger över flytten – och ger Liverpool en känga

Foto: AP
Ingen bra idé att flytta till Liverpool.
FOTBOLL

Joe Cole trivs med livet i West Ham efter januariflytten från Liverpool.

Och flytten till Liverpool 2010 var ett misstag, medger nu mittfältaren.

– Jag kan bara spela för lag som jag är passionerad för, säger Cole enligt Goal.

Samtidigt skickar han en pik mot Anfield.

Joe Cole lämnade Chelsea för Liverpool för två och ett halvt år sedan. När Londonklubben kände att han inte var en del av framtiden tog Anfield emot engelsmannen. Men tiden i Liverpool blev inte vad han tänkt sig. Efter att endast ha startat nio ligamatcher för klubben under sin första säsong lånades han ut till franska Lille säsongen 2011/2012. När han återvände till Liverpool till denna säsong gick det inte bättre. Efter sex inhopp i ligan lämnade han i januari för sin gamla klubb West Ham.

Och nu berättar Cole att det var ett misstag att gå till Liverpool.

– Jag kan bara spela för lag som jag är passionerad för och jag tror att det var anledningen till att jag inte passade i Liverpool. Jag kände ingen koppling med klubben som jag hade gjort i Chelsea och West Ham, säger han enligt Goal.

Sågar Liverpool

När Cole skrev på för Liverpool skapade han rubriker med uttalandet om att han kommer till "den största klubben i landet". Men mittfältaren menar i dag att han aldrig sade det. Samtidigt ger han Liverpool en känga.

– När jag skrev på för klubben sade killen som intervjuade mig att "du har skrivit på för den största klubben i landet" och rabblade upp alla titlar man vunnit. Jag sade bara "Ja, när du säger det så, antar jag att du har rätt" och Liverpool använde det som rubrik.

– Jag ville inte göra någon upprörd så jag höll bara med. Men det är uppenbart att Liverpool inte är den största klubben i landet längre, fortsätter Cole.

I sin nya klubb West Ham har Cole fått en bra start. På bara sex starter i ligan har han gjort två mål.