Drömmålen dömdes bort – samma dag

Båda spelarna snuvades på spektakulära målen

FOTBOLL

Scenerna är lika gamla som sporten.

Skott som först tar i undersidan av ribban, för att sedan studsa ned innanför mållinjen och sedan ut.

I går fick vi se två stycken, som båda dömdes bort.

Först snuvades Levantes Iborra på ett mål, sedan snuvades Hibernians Leigh Griffiths.

– Den tar nästan i nätet där bak, säger Hibs tränare Pat Fenlon.

Ni minns säkert scenerna från VM 2010 och åttondelsfinalen mellan England och Tyskland. Frank Lampard hade 2-2-kvitteringen i mål, men belönades inte.

I gårdagens La Liga-match mellan Levante och Getafe skickade Vicente Iborra en frispark i ribban, som sedan studsade ner innanför mållinjen. Men det var inte den enda matchen där en spektakulär frispark var i mål för att sedan dömas bort. I skotska Edinburgh-derbyt mellan Hibernian och Heart of Midlothian sköt Hibernians anfallare Leigh Griffiths vad han trodde var 1-0 från 30 meter. Men domarteamet trodde inte detsamma.

"Inte ens nära mållinjen"

Griffiths var chockad efter att domaren vinkade bort drömmålet. Matchen slutade i stället 0-0 och Hibernians spelare och tränare var ursinniga efter slutsignalen.

– Min frispark är en yard (0,9 meter) över linjen. Jag pratade med honom vänligt och frågade om om han inte stod i fel position, säger Griffiths till Sky efter matchen.

– Den är inte ens nära mållinjen, den är förmodligen en yard inne. Den tar nästan i nätet där bak, fyller Hibernians tränare Pat Fenlon i.