”Det är solklar hands”

Schalke skulle haft straff enligt Viasats experter

1 av 2 | Foto: VIASAT FOTBOLL
FOTBOLL

Det svenska domarteamet får kritik efter kvällens Champions League.

Viasats experter anser att de borde ha gett Schalke två straffar.

– Om det sker ute på plan så tvekar inte Jonas Eriksson en sekund att blåsa frispark, säger Bosse Petersson i Viasats sändning.

Galatasaray vann med 3-2 mot Schalke efter ett sent avgörande i Gelsenkirchen och är därmed vidare till kvartsfinal efter sammanlagt 4-3.

Efterspelet i Viasats studio handlade dock om uteblivna straffar för det tyska laget.

Den första situationen var när Julian Draxler försökte lyfta in bollen från kanten och den tog på Felipe Melos vänsterhand.

– Det är hands naturligtvis. Var har du rätt att ha dina armar för någonstans? Det där lyftet nere vid kortlinjen är oerhört smart. Dessutom finns det en kortlinjedomare där. Ska han ha någon roll så ska han ju ha rollen att ha koll på det där. Det är solklar hands, säger Viasats expert Bosse Petersson.

– Om det sker ute på planen så tvekar inte Jonas Eriksson en sekund att blåsa frispark.

”Inte en naturlig rörelse”

Den andra straffsituationen var när bollen hamnade hos Jefferson Farfán utanför straffområdet och 28-åringen klippte till med högern. Bollen tog på Chinedu Obasis händer.

– Det där är inte en naturlig rörelse heller. Han stiger fram och så är armarna rakt upp. Han skyddar ansiktet och får den längst ut på händerna. Jag tycker också det är straff.