'Dream Football League' – sanning eller bluff?

FOTBOLL

The Times anklagas för att ha snott det avslöjandet om ”Dream Football League” från en fransk satirsajt, som i sin tur menar att man hittat på det hela.

Men den engelska tidningen står på sig.

”Skulle jag riskera mitt namn på någonting sådant här? Nej”, säger Kay i en webbchat om artikeln.

”Dream Football League” skulle enligt The Times bli en klubbturnering med mål att konkurrera ut Champions League och klubblags-VM med sina enorma belöningar bara för att delta.

Men enligt Yahoo Eurosport kan uppgifterna vara påhittade. Eurosport hävdar att inspirationen för artikeln kommer från en satirartikel på den franska sajten Les Cahirs du Football. Eurosport hävdar att nästan alla detaljer från The Times kan hittas i Cahiers du Footballs artikel från den 10 mars. Dessutom har Cahiers du Football erkänt att deras artikel ”helt tagits ur deras fantasi”.

Spekulationerna går vilda på mikrobloggen Twitter går vilda just nu. Har den så respekterade engelska journalisten blivit lurad av en skämtartikel?

”Pratat med källan två gånger igen”

Inte enligt honom själv i alla fall. I en webbchatt på The Times hemsida fick han svara på anklagelserna och försvara sin artikel.

”Cahiers du Football var absolut inte min källa till artikeln. Det är 1 000 procent säkert. Jag har kopiösa mängder handskrivna anteckningar, såväl som mejl och texter som bekräftar detta”, slår  Kay fast.

”Jag har pratat med källan två gånger igen i dag och med flera andra viktiga personer som är måna om att lägga till detaljer”, fortsätter Kay.

”Skulle jag riskera mitt namn på någonting sådant här? Nej”, avslutar Kay.

Qatars fotbollförbund dementerade under eftermiddagen inblandning i ett initiativ för en ny klubblagsturnering.

Även tidningens fotbollschef, Tony Evans, slår fast att uppgifterna i artikeln är sanna.

– Vi står bakom bakom artikeln. Han har jobbat på den ett tag och det finns ingen anledning att tvivla på att han kommer att få sin fulla upprättelse, säger Evans enligt Reuters.

ARTIKELN HANDLAR OM