”Mini-Messi” jagas av flera storklubbar

4-årige sensationen Archie Shepherd väcker uppmärksamhet

1 av 5 | Foto: PETER LAWSON, EASTNEWS PRESS AGE
Archie Sheperd är fyra år och tränar med West Hams 6-åringar. Nu följs han intresserat av Arsenal och Chelsea. ”De väntar bara på att han ska bli äldre”, säger pappa Pat.
FOTBOLL

Archie Shepherd är en fotbollssensation. 

Redan vid fyra års ålder scoutas han av Premier League-klubbar, och har fått smeknamnet "mini-Messi".

– Det är en mängd klubbar som följer honom och de väntar bara på att han ska bli lite äldre, säger pappa Pat till Daily Mail.

Foto: PETER LAWSON, EASTNEWS PRESS AGE
Archie Shepherd

Han spelar med pojkar två år äldre än honom själv och gjorde nyligen 10 mål i en och samma match. Hans talang har kommit som en överraskning för pappa Pat, som säger att han själv inte var någon vidare fotbollsspelare. 

– Han har spelat klubbfotboll sedan han var tre men även som en bebis ville han inte ha leksaker, han ville bara ha en fotboll. Han slutar aldrig spela och bryr sig inte att barnen är större än honom, säger Pat till Daily Mail.

Tränar med West Ham och Arsenal

Archie tränar med West Hams sexåringar två gånger i veckan och hinner även med att träna en gång i veckan hos Arsenal. Dessutom har han erbjudits en plats vid Chelseas akademi med start i maj. 

– Han har blivit välkänd. Efter matchen där han gjorde 10 mål kom folk fram till honom och sa att han var den nye Messi, säger pappa Pat.

Men favoritspelaren är inte den argentinska superstjärnan.

– Jag gillar Real Madrid. När jag växer upp vill jag vara Cristiano Ronaldo, säger Archie till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM