Arbetslöse fiskaren gör succé med bollen

FOTBOLL

Andrew Cassidy smygfilmades när han stod och trixade en fotboll med oerhörd skicklighet.

När klippet laddades upp på Youtube blev den 50-årige walesaren en internetsuccé.

– Det är galet att så många människor har sett mina trick, säger Cassidy som nu bjudits in till freestylefotbolls-VM i Dubai.

Cassidy arbetade som fiskare fram till 2002 då han blev av med jobbet och tog till fotbollen med tiden han hade över. I den walesiska staden Milford Haven har han blivit en lokalkändis och ses allt som oftast hattandes med sin boll runt om i stan.

Men när han nu fått genomslag på internet är han betydligt mer än en lokalkändis. Originalklippet har sett över en miljon gånger på Youtube.

– Det är galet att så många människor har sett mina trick. Det är bara vad jag gör. Ibland vill grabbar jonglera lite med mig men de lämnar alltid efter att jag visat hur det ska gå till, säger Cassidy till Daily Mail.

Bjuds in till Dubai

I dag tränar han två timmar om dagen på sina trick och har inga problem med att medge att han är duktig.

– Jag är ganska rörlig för att vara en stor kille och jag har bra balans och tajming. Allt handlar om träning och jag har massor av tid till det, säger Cassidy.

Cassidy är så pass duktig att han nu blivit blivit inbjuden att vara en del av invigningsceremonin vid freestylefotbolls-VM i Dubai i maj. Arrangörerna har erbjudit att flyga in honom i första klass, ordna med femstjärnigt hotell och betala honom 2000 kronor om dagen under tiden han är i landet.

– Han är en sensation. Man kan inte slita blicken från honom, säger en talesman för freestylefotbollförbundet till Daily Mail.

Freestyle-fotboll är en sport som går ut på att göra tricks med en fotboll utan att använda händerna.