Brassekross mot världsmästarna

Klassmål av Neymar i finalen av Confederations Cup

1 av 8 | Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

En kokande arena, ett drömmål, en missad straff och ett rött kort.

Efter stor dramatik vann Brasilien Confederations Cup-finalen mot Spanien med 3-0.

– Det kommer bli tuffare nästa år, men vår resa dit blir lite enklare nu, säger förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari till AP

Brasilien fick en drömstart inför ett kokande Maracanastadion i Rio. Redan i andra minuter tog värdnationen ledningen. Liggandes sköt Fred in 1-0 bakom målvakten Iker Casillas.

Bara några minuter senare var Paulinho nära att lobba in 2-0 - men den gången räddade Casillas.

De regerande världs- och europamästarna Spanien var under stor press. Spanjorerna skapade en riktigt farlig målchans i första halvlek när Pedro kom ensam mot Julio Cesar och avslutade - men i sista sekund var David Luiz framme och rensande undan.

Nytt Neymar-klassmål

I stället utökade Brasilien ledningen. Precis innan paus bjöd storstjärnan Neymar på ett drömmål då han bombade in bollen i nättaket.

Andra halvlek började som den slutade. Brasilien utökade ledningen till 3-0 efter ett mönsteranfall som Fred avslutade med en fullträff i bortre hörnet.

Spanien fick en straff i den 55:e minuten - men Sergio Ramos sköt utanför. Och det skulle inte bli bättre för spanjorerna. Gerald Pique frilägesfällde Neymar och domaren plockade upp det röda kortet.

”Ingenting vi hade räknat med”

Brasilien tog hem segern i Confederations Cup övertygande och efter segern var förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari lättad.

– Att vinna titeln var ingenting vi hade räknat med, och vi har gått en lång väg för att ta oss hit. Vi vet att VM nästa år kommer bli mycket tuffare, säger Scolari och fortsätter:

– Det kommer bli tuffare. Men vår resa dit kommer bli lite enklare nu efter den här segern. Även all support från fransen har varit fantastisk. Vi behöver det här från vårt land. Det gör att vi utvecklas och blir bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM