Dragkamperna i fotbolls-Europa

Sportbladet listar de fem mest intressanta

1 av 5
David Luiz, Chelsea
FOTBOLL

Dragkampen om PSG-stjärnan och Edinson Cavani hamnar också på förstaplats när Sportbladet rankar de fem mest intressanta dragkamperna i fotbolls-Europa just nu.

1 Edinson Cavani, 26, Napoli

Som vi har uppgett vill Cavani helst till Real Madrid, men Paris Saint-Germain har annat som lockar – Zlatan och pengar. Sedan är det ju alltid så att klubbar som Manchester City och Chelsea har pengar på banken om de verkligen vill ro hem affären. För varje dag känns det som att Cavani kommer närmare en flytt från Neapel, och det är upplagt för ett dramatiskt slut.

2 Wayne Rooney, 27, Manchester United

Han vill lämna klubben och har fortfarande inte haft ett möte med managern David Moyes. Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea och PSG vill värva engelsmannen i sommar, och samtliga klubbar kan erbjuda spel i Champions League och hög lön. Med tanke på att United kommer att behöva förstärka på den positionen kan vi räkna med att de jagade klubbarna får punga ut rejält för 27-åringen.

3 Henrikh Mkhitaryan, 24, Sjachtar Donetsk

Han försvann från Sjachtar och ingen verkar ha haft koll på var 24-åringen tog vägen. Kanske rymde han för att få lite lugn och ro innan han tar beslut om framtiden? Liverpool såg ut att i stort sett ha gjort klart med Mkhitaryan när Champions League-finalisten Borussia Dortmund gav sig in i leken. Tottenham har även blivit en joker i dragkampen.

4 Robert Lewandowski, 24, Dortmund

Lewandowski har varit strålande i den tyska klubben och den polske anfallaren höjde prislappen ytterligare när han stänkte in mål i Champions League den gångna säsongen. Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Manchester City och Chelsea försöker få till en övergång med 24-åringen. Dortmund kan nog räkna med bra betalt.

5 David Luiz, 26, Chelsea

Långt kontrakt med Londonklubben och en bra lön. Men intresse från flera klubbar kan få Luiz på andra tankar. Enligt flera medier uppges Pep Guardiola vilja ha brassen till Bayern München, och Barcelona och Paris Saint-Germain har visat intresse. Det är upplagt för en kittlande utgång.

ARTIKELN HANDLAR OM