Konstsparken kan bli snyggaste ögonblicket

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic bjöd på en magisk cykelspark som betydde 4-2 mot England.

För den fullträffen är 31-åringen nominerad till ”Best Play” av ESPN.

Den 14 november 2012 spelade det svenska landslaget premiären på Friends Arena, Solna. Och det blev en minnesvärd match – inte minst för Zlatan Ibrahimovic.

Landslagskaptenen gjorde samtliga fyra mål när Blågult besegrade England med 4-2. Det sista målet fick en hel värld att häpna.

”Bara att känna på läget”

Engelska målvakten Joe Hart lämnade sitt mål och sprang ut och nickade bort bollen. Zlatan sprang efter bollen, gick upp och bjöd på en fantastisk cykelspark som satt i det öppna målet. Avståndet var drygt 30 meter.

– Jag försöker göra mål. Jag får en djupledsboll och ser att målvakten kommer ut, men väljer att inte gå in i duell, utan väljer att backa, bollen kommer, det är bara att känna på läget, sa Zlatan då.

Hyllades världen över

Efteråt hyllades han av en hel värld.

Nu har amerikanska ESPN nominerat Zlatans mål i senaste årets ”Best Play”. Det är idrottsutövare från alla möjliga sporter som är nominerade och slåss om snyggaste sportögonblicket.

Zlatan, som är i kvartsfinal, möter Brasiliens Fabiana Oliveira, som stod för en fantastisk spark i volleybollmatchen mot Sydkorea.