Här är pojkarna bakom succébilden

Duon drömmer om att bli proffs: ”Alla pojkar i Brasilien föds med en fotboll under armen”

FOTBOLL

Nu får vi lära känna Lian, 1, och Murilo, 3.

Kusinerna som skapar rubriker världen över.

Foto: FOTO: Wenner Tio / Glogoesporte

Idén uppstod under finalen i Confederations cup då Brasilien körde över regerande världs- och europamästarna Spanien med 3-0.

Roseane de Sousa, en kvinna som bor strax norr om staden Teresina i Brasiliens fattigaste delstat Piauí, kom på att två av hennes grannpojkar är slående lika landslagets mittlås Thiago Silva och David Luiz.

Hon bestämde sig för att fotografera de båda pojkarna. Sedan postade hon bilden på Thiago Silvas och David Luiz Facebook-profiler.

Det var då allt började.

”En smärre chock”

– När folk berättade för mig att den hade delats över 30 miljoner gånger fick jag en smärre chock, säger de Sousa till Globoesporte.

Bilden snappades upp av flera internationella medier, "Fenomenet" Ronaldo lade upp den på sin twitter och Thiago Silva själv tog sig tid att kommentera den i en intervju.

– Kolla på pojken: han har likadan mun som jag, inte sant? sa PSG-stjärnan.

Pojken han refererade till heter Lian, är ett år och åtta månader gammal och drömmer, enligt hans pappa, om att bli fotbollsproffs.

Precis som hans äldre kusin Murilo, som är tre år gammal.

”Är framtidens mittlås”

Hemma går de fortfarande under sina riktiga namn. Ute i vida världen däremot är det "Thiago Silva junior och David Luiz junior" som gäller.

Marcão – pappa till Liam och farbror till Murilo – menar att de inte riktigt är där än, men att de i framtiden kanske kan komma att bilda ett framgångsrikt mittlås i Seleção.

– Alla pojkar i Brasilien föds med en fotboll under armen och de vägrar släppa den. Kanske är de här pojkarna framtidens mittlås, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM