"Jag vill hjälpa mig själv"

Berg hoppas lämna de tunga åren bakom sig

Foto: KOSTAS GEORGOPOULOS
Marcus Berg direkt efter att ha landat i Grekland.
FOTBOLL

Marcus Berg valde bort Blåvitt.

Anfallaren hoppas i stället kunna kickstarta karriären i Grekland. 

– Jag vill hjälpa Panathinaikos att uppnå sina mål och därmed hjälpa mig själv, säger svensken till grekiska medier.

Marcus Berg har aldrig riktigt hittat målformen efter succén i U21-EM 2009. Varken i PSV Eindhoven eller Hamburg har svensken presterat på den höga nivå många förväntade sig.

Den 4 juli rapporterade Sportbladet om att Marcus Berg skrivit på ett treårskontrakt med Panathinaikos, som ger honom tre miljoner kronor – netto – per år.

"Fått en riktigt bra känsla"

Nu ska Berg få igång målskyttet igen.

– Jag har fått en riktigt bra känsla och har pratat mycket med såväl tränare som klubbdirektören. Jag fick ett riktigt bra intryck, säger Marcus Berg till grekiska medier.

27-åringen är medveten om att formen inte är den bästa, men tror att den grekiska storklubben är rätt ställe att utvecklas som spelare.

– Det är en stor klubb och jag vill hjälpa Panathinaikos att uppnå sina mål och därmed hjälpa mig själv i min fortsatta karriär, säger han och fortsätter:

Är inte i form än

– Jag är inte hundra procent fulltränad eller i form, men jag har precis kommit igång med träningen. Jag hoppas att vi har en framgångsrik säsong framför oss.

Pantahinaikos förlorade i maj sin elitlicens och såg ut att tvångsnedflyttas. Men man överklagade beslutet och får spela kvar i högsta ligan. Klubben har tvingat göra sig av med fyra grekiska landslagsspelare, avverkade fyra tränare den gångna säsongen och slutade sexa i tabellen. Marcus Berg blir klubbkamrat med Emir Bajrami i Panathinaikos.