”Vill inte vara kvar inom fotbollen längre”

Klubbägaren rasande efter blytunga beskedet

Foto: facebook.com/pages/Thurrock-FC
FOTBOLL

En straffavgift på 160 kronor kronor glömde betalas.

Nu tvångsnedflyttas Thurrock FC till engelska division 7 – och riskerar att förlora tusentals kronor i sponsorintäkter.

– Skandal, dundrar klubbens ägare Tommy South.

Thurrock FC spelade i Premier Division i Isthmain League den gångna säsongen. Det är en fotbollsliga som täcker London och sydöstra England och som ligger på nivå 7 i det engelska ligasystemet.

Man klarade sig från nedflyttning med minsta möjliga marginal, en poäng, och vilt jubel utbröt efter det säkrade kontraktet.

Sedan kom chocken: klubben tvångsdegraderas till division 8.

Ovetandes om skulden

Bakgrunden är att en av lagets spelare, Joel Barnett, deltog i fyra matcher för Thurrock trots att han egentligen var avstängd från ligan. Detta sedan han varit skyldig lokala fotbollsförbundet 160 kronor efter att hans förra klubb gått i konkurs.

Problemet var bara att Barnett aldrig fick någon information om att han var skyldig pengar. Han satt nämligen i fängelse efter att ha hamnat i slagsmål i samband med en playoffmatch mellan Scunthorpe – hans förra klubb – och Peterborough i oktober 2011.

”Är förkrossad”

Thurrocks ägare Tommy South har försökt använda den förklaringen i sin överklagan till lokala FA, men förbundet menar att det är Thurrocks eget ansvar att man inte kollade upp Barnetts bakgrund innan man värvade honom.

Överklagan har därför avslagits – och Thurrock tvångsdegraderas därmed till division 8.

– Det är en skandal. Jag är helt förkrossad. Vi kommer att överklaga igen, säger South.

– Vi tycker att det här ska klassas som förmildrande omständigheter. Jag är så djupt besviken att jag inte ens vill vara kvar inom fotbollen längre, fortsätter han.

Ska överklaga igen

Regleringen kommer troligtvis innebära att Thurrock förlorar tusentals kronor i sponsorintäkter. Allt för en futtig avgift på 160 kronor som aldrig betalades.

Klubben kommer dock inte att ge sig utan strid – nu planerar de att dra ärendet till den allra högsta rättsinstansen: idrottens skiljedomstol (CAS), baserat i Lausanne i Schweiz.