Hotet: Rör ni honom köper vi Leo Messi

Presidenten redo att hosta upp 2,5 miljarder kronor

FOTBOLL

Barcelona fortsätter sin intensiva jakt för att värva Thiago Silva, 28.

Men nu kommer PSG:s president Nasser Al-Khelaifi med ett hot.

– Om Barça möter Silvas utköpsklausul kommer jag att göra detsamma med Messi, säger han.

Mittbacksstjärnan Thiago Silvas vara eller icke-vara i PSG nästa säsong har varit en av transferfönstrets stora snackisar.

Så sent som i dag sa brassen så här till klubbens officiella hemsida:

– Rykten? Jag har ett fyraårskontrakt och kommer att respektera det. Den här säsongen kommer att starta på samma sätt som den förra. Jag kommer att bära Paris-tröjan.

Agenten Paulo Tonietto:

– Thiago Silva är en PSG-spelare. Han är under kontrakt (fyra år till) och kommer att spela ut det. Ryktena går på högvarv precis som förra året men han tillhör PSG, säger han till lagets hemsida.

Spanska ligamästarna Barcelona har dock satsat rejält för att locka till sig Silva. Klubbens president Sandro Rosell har gått ut och sagt att han vill värva stjärnan och inte är särskilt imponerad av PSG.

Kan betala 2,5 miljarder

Det har fått Nasser Al-Khelaifi att surna till.

Han hotar med att öppna plånboken, betala Messis utköpsklausul på två och en halv miljard, och erbjuda argentinaren ett monsterkontrakt.

– Om Barça möter Thiagos utköpsklausul kommer jag att göra detsamma med Messi, säger han till franska sajten ActuSports.

Ryktena om att Silva kan vara på väg att lämna PSG har eskalerat sedan klubben uppges vara överens med Romas 19-årige supertalang Marquinhos – ofta kallad "den nye Thiago Silva".

Det var också under liknande ryktesspridning som han lämnade Milan förra sommaren.

ARTIKELN HANDLAR OM