Peps revansch på Barça – efter attacken

Bayern München tog enkelt hem toppmötet

Foto: SCANPIX.
GLÄDJE. Bayern Münchens lagkapten Philipp Lahm, längst till vänster, firar ett mål i 2–0-segern över Barcelona.
FOTBOLL

Relationen mellan Pep Guardiola, 42, och hans gamla klubb Barcelona är infekterad.

I dag fick tränaren revansch i en träningsmatch när hans Bayern München vann enkelt med 2–0.

– Det var en speciell match för mig, säger Guardiola.

Försäsongsmatcher brukar anklagas för att vara tråkiga och betydelselösa, men det kan man knappast säga om den här.

Inte nog med att det var Pep Guardiolas första match mot sin gamla klubb, han har också tagit med sig supertalangen Thiago Alcantara och gått till stenhård attack mot Barça som han menade smutskastade honom.

Inte heller har lagen möts sedan Bayern krossade spanjorerna med 7–0 över två matcher i semifinalen av Champions League i våras.

Dagens match befäste bara det "tronskifte" som många pratade om den gången.

Barça vilade flera stjärnor

Bayern började klart bäst och 170 centimeter långe Philipp Lahm nådde högst på ett känsligt inlägg från Franck Ribéry. 1–0 i den 14:e matchminuten.

Att Barcelona gjorde sin första match för säsongen – och Bayern sin nionde – märktes tydligt i tempo och kvalitet. Dessutom vilade spanjorerna flertalet spelare som var med i Confederations Cup, däribland Xavi, Neymar och Andrés Iniesta.

Finalrepris mot Dortmund väntar

I halvtid bytte man ut Messi, Mascherano och kompani mot en ren B-uppställning. Då tog man faktiskt över bollinnehavet, men lyckades aldrig riktigt hota Bayern.

Anfallaren Mario Mandzukic fastställde slutresultatet 2–0 i den 87:e minuten.

– Jag kan inte förneka att det var en speciell match för mig, att spela mot många spelare som jag känner väl och hjälpte mig så mycket. Men jag försökte att fokusera på spelet. Barça är alltid en mycket svår motståndare, sa Guardiola till sport.es efteråt.

De tyska giganterna – som vann trippeln i fjol – har övertygat under försäsongen och öst in 61 mål på nio matcher. På lördag väntar rivalen Borussia Dortmund i finalen av tyska supercupen.

ARTIKELN HANDLAR OM