”Broder, varför nu?”

Förre PL-spelaren Christian Benitez död

Christian Benitez, här Club Américas tröja, mot Cruz Azul i mexikanska ligan i slutet av maj tidigare i år.
FOTBOLL

Den ecuadorianske anfallaren Christian Benitez har avlidit.

Han blev 27 år.

”Broder, varför nu?”, skriver vännen Antonio Valencia på Twitter.

Brittiska medier, bland annat Daily Mail, uppgav att Benitez hade omkommit i en bilolycka i Qatar. Men enligt spelarens agent, Jose Chamorro, handlade det om en annan dödsorsak – och så var också fallet.

Det började med att Benitez hade magsmärtor, blindtarmsinflammation, och togs till sjukhuset. Sedan avled han på grund av ett hjärtstillestånd. Han dog bara timmar efter sin debut för klubben El Jaish, Qatar.

El Jaish har bekräftat på Twitter att anfallaren har avlidit.

”Klubben framför sina kondoleanser till den bortgångne Christian Benitez, en professionell fotbollsspelare som dog i morse”, skriver klubben på Twitter.

Bytte nyligen klubb

Benitez startade sin karriär i El Nacional i Ecuador. Där flyttades han upp i A-laget och gjorde bra ifrån sig innan han gick vidare till Santos Laguna i Mexiko. Säsongen 2009/2010 lånades han ut till Birmingham City i Premier League där han var lagkamrat med Sebastian Larsson.

Anfallaren flyttade till Club América inför 2011 och gjorde succé där, 52 mål på 79 matcher.

Det spekulerades i att Benitez kunde vara på väg att göra comeback i Premier League. Tidigare i sommar ryktades ”Chucho” jagas av bland andra Tottenham, Swansea och Atlético Madrid.

Men för några veckor sedan köpte El Jaish, Qatar, Benitez för runt 100 miljoner kronor.

Han gjorde 24 mål på 58 landskamper för Ecuador under karriären.

”Vi älskar dig”

Antonio Valencia, Manchester United, var en nära vän till Benitez och de var landslagskollegor i Ecuador. Han har skrivit på Twitter att han sörjer anfallarens död och tänker på hans familj.

”Du kommer alltid vara min bror. Det är en jobbig smärta, min bror, vi älskar dig”, skriver Valencia.

Christians pappa, Ermen Benitez, är den spelaren som har gjort flest mål i Ecuadors högstaliga. Han gjorde 191 mål under 16 år.

”Kära Chucho, tack för dina mål och den lyckas du har gett oss. En stor kram till din familj, speciellt din far”, skriver inrikesministern Jose Serrano på Twitter enligt AP.

ARTIKELN HANDLAR OM