Ajdarevic utfryst – "Stenåldersmetod"

"Tror inte ens att han är registrerad för spel i ligan eller cupen"

Astrit Ajdarevic.
FOTBOLL

Astrit Ajdarevics, 23, proffsäventyr har inte blivit vad han hoppats på.

I belgiska Standard Liège är han utfryst.

– De tror att den här stenåldersmetoden ska fungera, att de ska lyckas frysa ut honom. Det gör den inte, säger mittfältarens agent.

Förra sommaren lämnade Astrit Ajdarevic IFK Norrköping för att bli utlandsproffs i belgiska Standard Liège. Men någon succé har det inte blivit. Under fjolårssäsongen fick han endast starta sju ligamatcher, och inför kommande säsong ser det ännu värre ut.

Det började bra för svensken under tränaren Ron Jans men i slutet av oktober fick den 53-årige holländaren sparken och klubben tog in Mircea Rednic, 51. Det har inneburit snålt med speltid för Ajdarevic.

– Det är tränaren som har tagit in sina spelare från Rumänien och vissa andra länder, sade Ajdarevic till Sportbladet i maj.

Inte registrerad

Sedan dess har situationen blivit än värre.

– Jag tror inte ens att han är registrerad för spel i ligan eller cupen. Han har inget nummer och får träna vid sidan av truppen, tillsammans med en annan spelare. De tror att den här stenåldersmetoden ska fungera, att de ska lyckas frysa ut honom. Det gör den inte. Standard ska inte få lyckas att frysa ut honom, även om han ska få träna själv så här i tre år till, säger Ajdarevics agent Miro Jaganjac till NT.

Allsvenskan kan bli aktuellt

Jaganjac uppger att Liège vill låna ut svensken under säsongen då han inte ingår i tränare Guy Luzons framtidsplaner. Enligt NT har flera klubbar hört av sig med intresse men inget erbjudande ska ha imponerat på Ajdarevic. Jaganjac slår fast att de enda svenska klubbarna som skulle vara aktuella är Helsingborg eller Malmö FF.