Valmir Berisha om mötet med Totti

”Jag sa ciao till honom, han sa ciao till mig”

FOTBOLL

Valmir Berisha är som bekant klar för Roma.

Och han är redan tjenis med den store klubbikonen.

– Jag träffade honom i korridoren, sa ciao till honom, han sa ciao till mig. Sedan skrattade jag och brorsan, säger Berisha till Sportbladet.

Valmir Berisha blev skyttekung i U17-VM och skrev på för Roma. Nu berättar han om varför han till slut valde att flytta till italienska Roma.

– De sista dagarna handlade det om Dortmund, Roma och Sunderland. Jag var överens med Dortmund, allting var klart. Men jag har alltid drömt om att spela i Italien så jag ringde mig agent Anders Karlsson, och så blev det Roma, säger Berisha.
Innan dess hade familjen firat en flytt till Dortmund.

– Ja, alla var glada. Men jag satt bara och funderade på om jag skulle följa min dröm eller gå till Champions League-finalisten. Sedan har ju Dortmund ringt och jag har fått förklara vad som hände.

"Totti har ett eget kontor"

I Roma finns det en person som alla måste förhålla sig till: ikonen Francesco Totti. Nya spelare tenderar att ha en blyg inställning gentemot lagkaptenen. Inte 17-årige Berisha, som fick chansen att träffa honom efter sin läkarundersökning.

– Det var i korridoren när jag var på väg till matsalen, Totti stod där med lite andra tränare. Jag sa ciao till honom och de andra, han sa ciao till mig. Sedan vände jag mig till min bror: ”haha, jag hälsade precis på Totti, kan knappt fatta det”. Vi skrattade båda efteråt. Han är ju en legendar här, man ser hur stor han är. Det är bilder på honom överallt.

ARTIKELN HANDLAR OM