Fönstret stängt – då tar galna rykten fart

Uppger att Robin van Persie vill återvända till Arsenal

FOTBOLL

Transferfönstret har klappat igen för den här gången.

Då, plötsligt, dyker de mest bisarra ryktena upp.

Eller vad sägs om … Robin van Persie – till Arsenal?

”Transfer Zzzzzzzline day” The Sun.

Julian Draxler till Arsenal, Eliaquim Mangala och Fernando till Manchester City och Yehven Konoplyanka till Liverpool. Det var övergångarna som världens fotbollsentusiaster satt och väntade på under Dealine Day i fredags.

Men affärerna gick inte i lås, så i stället blev 31-årige Kim Källström Fotbollseuropas mest omtalade man när han – smått sensationell – blev klar för Arsenal.

Brittiska tabloiden The Sun hade inte mycket till övers för den, enligt deras åsikt, händelsefattiga dagen och basunerade på sitt tidningsomslag ut att Deadline Day den 31 januari 2014 minsann var en ”Transfer Zzzzzzline day”.

”Snuvas på drömvärvningen”

Men nu, bara ett par dagar efter att fönstret klappat igen, börjar ett flertal nya rykten florera. Det ena mer galet än det andra.

Vi tar dem i tur och ordning...

”Bayern München snuvar Arsenal på supertalangen”

Arsenal gick bet på Schalkes guldklimp Julian Draxler och nu uppger Daily Mail att den tyska klubben ratade ett ”bra bud” för 20-åringen – men att det inte kom från Arsenal.

Tidningen skriver att Draxler i stället ser ut att hamna i Bayern München i slutet av säsongen.

Sportchef Hort Heldt säger dock att buden som lagts kommit från ”klubbar norrut”. Det skulle kunna indikera att Schalke-rivalen Wolfsburg – som sålde brassen Diego till Atletico Madrid – ser Draxler som en potentiell ersättare.

”Barcelona vill värva – från Manchester City”

Det är Sunday People som uppger att katalanerna satt ihop en lista på potentiella ersättare till 34-årige ikonen Xavi, och att Manchester Citys David Silva – som värderas till cirka 540 miljoner kronor – står högst upp på önskelistan.

Enligt tidningen fruktar City-tränaren Manuel Pellegrini att Silva kommer att övertalas av sina spanska landslagskollegor under VM i Brasilien i sommar.

”Guidetti återvänder direkt”

Tveksamma Sport Direct News uppger att John Guidetti kan be om att få återvända till Manchester City – blott två veckor efter utlåningen till mittenlaget Stoke.

Svensken har, milt uttryckt, fått sparsamt med speltid av managern Mark Hughes och har vid upprepade tillfällen uttryckt sitt missnöje mot den uteblivna speltiden.

I mötet mot Manchester United i lördags ratades 21-åringen speltid helt.

”Kan göra den förbjudna flytten – igen”

Det mest bisarra (?) ryktet hämtar vi återigen från Daily Mail. Tidningens reporter Rob Shepherd säger sig ha ”unika källor” som indikerar att Robin van Persie kan göra samma ”förbjudna flytt” som han gjorde i augusti 2012 då han lämnade Arsenal för Manchester United.

Shepherd skriver att:

”Det framstår som att David Moyes har en frostig relation till van Persie och enligt mina källor är holländaren upprörd över att Sir Alex Ferguson och Rene Meulensteen lämnat klubben. Om Wayne Rooney blir kvar i United så kan van Persie komma att lämna och enligt uppgift skulle han älska att återvända till Arsenal”.

ARTIKELN HANDLAR OM