Vill se PSG straffat

Karl-Heinz Rummenigges uppmaning till Uefa

FOTBOLL

Bayern Münchens president vill att Zlatans PSG ska straffas. Han uppmanar nu Uefa att ingripa.

– Jag hoppas att Michel Platini kommer att ta den här frågan på allvar, säger Karl-Heinz Rummenigge.

Karl-Heinz Rummenigge har upprepat sin oro över Ligue 1-mästarna. Han tycker att Paris Sant-Germain har alldeles för stora utgifter och att Uefa borde se över om laget bryter mot Financial Fair Play (FFP). 

– Det är svårt att föreställa sig att PSG uppfyller kraven från Financial Fair Play. Vi känner alla till de pengar som strömmar in från Qatar, enligt uppgift är det ungefär 200 miljoner euro per säsong, säger Bayerns president.

Rummenigge har nu uppmanat Uefa-presidenten Michel Platini att straffa Ligue 1- mästarna om de verkligen inte följer reglerna.

– Det här är ett viktigt ögonblick för Uefa. Klubbar har haft tre års på sig att uppfylla FFP-kriterierna och Uefa ska inte acceptera några överträdelser av reglerna, säger Rummenigge.

”Ska inte få avgöra Champions League”

Bundesliga-klubbarna uppfyller FFP, enligt Rummenigge, men han menar att det inte är så i resten av Europa. Han säger att det kan bli problem för de tyska klubbarna att behålla sina lag om inte de andra lagen sköter sin ekonomi enligt regelverket.

– Folk kanske inte håller med Platini och jag, men det bör inte vara möjligt för en rik kille från Saudiarabien eller Ryssland att kunna avgöra Champions League, säger han.

PSG ligger just nu på en femteplats i Deloitte Money League. De hade en inkomst på 398,8 miljoner euro under säsongen 2012/2013.

FAKTA

Financial Fair Play

Reglerna går ut på att fotbollsklubbarna i Europa inte får göra av med mer pengar än de får in.

Reglerna finns för att hindra att klubbarna får så stora ekonomiska problem att de i framtiden tvingas lägga ner.

Reglerna börjar gälla från och med den 1 juli 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM