Fotbollstjärna död i bilolycka

”Han dog i en bilolycka i Donetsk”

Foto: Shakhtar Donetsk
FOTBOLL

Ukrainsk fotboll är skakad av en tragedi.

Storklubben Shakhtar Donetsk bekräftar att deras anfallare Maicon Pereira de Oliveira, 25, dött i en bilolycka.

En absurd olycka har berövat oss på en underbar människa, skriver klubben på sin hemsida.

Den ukrainska klubben meddelar den tragiska nyheten på lördagsmorgonen.

– FC Shakhtar meddelar med stor sorg att Maicon Pereira de Oliveira gått bort den 8 februari 2014. Han dog i en bilolycka i Donetsk, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter:

– Han var en talangfull fotbollsspelare. En öppen och vänlig kille. Maicon älskade livet och visste hur han skulle göra det ljust och positivit. En absurd olycka har berövat oss på en underbar människa. Maicon var endast 25 år gammal. Det är oerhörd förlust för oss. FC Shakhtar vill skicka våraste djupaste kondoleanser till Maicons familj och vänner. Må han vila i frid.

Gjorde succé

Maicon lämnade lämnade Brasilien för ukrainska klubben Volyn Lutsk 2009 och gjorde omedelbar succé i proffslivet. På 57 matcher gjorde brassen 29 mål innan han värvades till den ukrainska jätten Shakhtar Donetsk.

Men Maicon kom aldrig riktigt till sin rätt i Donetsk och gjorde bara sex matcher för storklubben. Han spenderade lånesejourer i Steaua Bukarest, Zorya Luhanks och Illichivets Mariupol.

Chelseas brasilianske stjärna Willian, som värvades till London-klubben från Shakhtar Donetsk i somras, sörjer sin tidigare lagkamrat.

– Må du vila i frid, och må Gud trösta hela din familj, skriver Willian på Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM