Messi svarade på kritiken – med mål

Tvåmålsskytt mot Sevilla - satte målrekord i spansk fotboll

FOTBOLL

Han påstods ha tröttnat på att spela fotboll.

Först svarade Lionel Messi med ord – sedan levererade han med två mål i 4-1-vinsten mot Sevilla.

Den 26-årige argentinaren är nu ensam om målrekordet för en och samma klubb i Spanien.

Ángel Cappa, tidigare assisterande tränare i Barcelona, menade att Lionel Messi var less på fotboll och hävdade att argentinarens framgångsera snart är över.

– Den förälskelsen, den passionen som fick honom att söka boll till vänster, till höger, i mitten, utmana spelare, slå en, slå två... Jag ser att Messi har förlorat den. Han har en extraordinär kvalité och är en underbar spelare som kan göra otroliga saker men han har varit gift med fotbollen i 15 år och tröttnat, sa 67-åringen till La Xarxa enligt goal.com.

Barcelona i topp igen

Den fyrfaldige Ballon d'Or-vinnaren slog tillbaka.

– Viljan att fortsätta vinna saker är min främsta motivation. Jag vill fortsätta och vinna allt. Jag hoppas att det här ska bli ett riktigt bra år, inte bara för mig utan för Barcelona och Argentina, sa Messi.

I bortamötet med Sevilla visade Messi att han har mycket kvar att ge. Argentinaren gjorde två mål när Barcelona vände 0-1-underläge till 4-1. Det betyder att Barcelona har 57 poäng, lika många som tvåan Real Madrid och trean Atlético Madrid.

Satte målrekord

Alberto Moreno gav hemmalaget ledningen i den 15:e minuten. Men efter en dryg halvtimme kvitterade Alexis Sanchez efter att Messi skickat in bollen i straffområdet vid en frispark.

Reprisbilderna visade dock att Sanchez var offside.

– Domaren? Jag såg aldrig offsidesituationerna. Däremot såg jag att Messi skulle ha haft en straff men domaren blåste aldrig, säger Barcelona-tränaren Tata Martino.

Lionel Messi såg till att det stod 2-1 till ”Barça” i paus, 26-åringens första spelmål i spanska ligan sedan den 28 september 2013.

Tio minuter in i andra halvlek sköt Messi in 3-1 och i slutet av matchen lyfte Cesc Fabregas kyligt in 4-1.

Det betyder att Messi enligt uppgifter har gjort 334 mål i Barcelonas tröja. Ingen annan spelare i spansk fotboll har gjort så många mål för en och samma klubb.

ARTIKELN HANDLAR OM