Han gör comeback – efter två års frånvaro

Berövad på drömflytt i somras – nu får Adriano chansen: 'Är otroligt tacksam'

Adriano på Atletico Paranaenses hemsida.
FOTBOLL

I somras bommade en matchotränad Adriano läkarundersökningen med Porto Alegre-laget Internacional.

Nu gör ”Kejsaren” comeback – efter två års frånvaro.

– Det är hårt arbete som ligger bakom, säger brassen.

Senast Adriano Leite Ribeiro spelade match på proffsnivå var den 4 mars 2012. Då drog den förre Inter- och Roma-stjärnan på sig Corinthians tröja mot stadsrivalen Santos.

Sen tröttnade Corinthians på Adrianos ”oseriösa inställning” och gav honom foten.

I augusti 2013 kritade han för för Flamengo, men fick inte spela en enda match. Adriano – som till och från sedan hans pappa gick bort under 2008 brottats med alkoholmissbruk – var mer intresserad av att festa.

Berövades på drömflytt

I vad som där och då såg ut att vara ett sista desperat försök att ta sig tillbaka till fotbollen reste en Adriano, påtagligt otränad, till Porto Alegre och bad om att få värvas av Internacional. Han genomgick en läkarundersökning och trodde att allt var klappat och klart.

– Jag är taggad. Jag har genomgått alla nödvändiga tester och nu väntar jag bara på att få samtalet. Jag kan knappt vänta, sa Adriano med ett brett leende på läpparna enligt Globoesporte.

Sen kom chocken.

Internacionals klubbdirektör César Luis Souto de Moura meddelade att Adriano inte alls klarat den obligatoriska läkarundersökningen.

– Jag ska fatta mig kort. För det första var ingenting påskrivet, och för det andra så visade testerna att hans fysiska form inte är tillräckligt bra. Och vi har inte tid att vänta…,sa Moura.

Än en gång tycktes Adrianos fotbollskarriär ha nått vägs ände.

”Otroligt tacksam”

Men icke. Nu står det nämligen klart att ”Kejsaren” gör comeback.

Den i dag 31-årige Adriano har tränat med Atletico Paranaense sedan december månad och nu belönas han med ett kontrakt.

– Jag är otroligt tacksam. Det är hårt arbete som ligger bakom det här. Nu ska jag försöka hjälpa laget vinna titlar, säger Adriano enligt AP.

Atletico PR möter bolivianska The Strongest i Copa Libertadores på torsdag kväll, svensk tid, och kanske ingår då Adriano i truppen.

ARTIKELN HANDLAR OM