Jonas Eriksson dömer stormötet

Den svenska fotbollsdomaren dömer i Champions League

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Eriksson.
FOTBOLL

Han blev uttagen till att döma i fotbolls-VM i Brasilien.
Nu får svenske Jonas Eriksson också förtroendet i stormötet i Champions League.
Han kommer springa på samma plan som världens bäste fotbollsspelare.

Jonas Eriksson har tidigare blivit utskälld av Mario Balotelli och anklagad att ge bort en straff till Milan när han dömde i Champions League.

I januari blev det klart att domaren representerar Sverige i fotbolls-VM i sommar. Han tillhör en av 25 domarteam som får åka till Brasilien.

Nu har Uefa gett Jonas Eriksson ytterligare en stormatch. Han ska få döma matchen mellan Manchester City och FC Barcelona.

Det är åttondelsfinalen i Champions League imorgon kväll som Eriksson tillsammans med sina assisterande domare går ut på Etihad Stadium.

Alla domare är svenskar

Jonas Erikssons domarkollegor är samma assisterande domare som ska åka med till Brasilien. Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark.

Även extradomarna i matchen är svenskar. Det är Stocksunds Stefan Johannesson och Markus Strömbergsson från Gävle och fjärdedomaren är Mantorps Daniel Gustavsson.

Både Barcelona och Manchester City är två lag som är i riktigt bra form inför morgondagens möte. City vann i helgen mot Chelsea med 2–0 i FA-cupen, medan Barcelona vann sin senaste match med 6–0 mot Rayo Vallecano.

Matchen spelas 20.45.

ARTIKELN HANDLAR OM