”Är det ett spöke?”

Bisarra tv-bilderna från stormatchen

FOTBOLL

Ett spöke, en flyende man, eller en trickfilmning?

Sydamerikanska fotbollsfans kliar sig i huvudet över mystiska bilder från Copa Libertadores.

Bolivianska klubben The Strongest stod för en liten skräll i den första av två åttondelsfinaler av Copa Libertadores  när de hemmaslog Defensor Sporting från Uruguay 2–0.

Men det är inte det imponerande resultatet som hela Sydamerika pratar om i efterhand. Nej, i stället är det en märklig händelse på läktaren som skapar rubriker runt om kontinenten.

De rörliga bilderna, fångade av det sändande bolaget Fox Sports, visar en mystiskt svart figur löpandes i hög fart över långsidan på Estadio Hernando Siles i huvudstadsn La Paz.

Arenan byggd ovanpå kyrkogård

En drös med sydamerikanska medier, däribland CNN Chile, ställer sig frågan ”Är det ett spöke som fångas av kameran i Copa Libertadores?

Olika medier sträcker sig efter olika förklaringar till de märkliga scenerna. Enligt sydamerikanska Fox Deportes kan det röra sig om manipulation av bilderna medan brasilianska R7 Esportes hänvisar till lokala medier med förklaringen att det är en man som springer från polis.

Bolivianska Bolavip adderar dock till mystiken och uppger att den legendariska arenan är byggd ovanpå en gammal kyrkogård och att ”fans som ofta är på plats säger att det inte är första gången de ser något liknande”.