Mourinho-bilden blir bevis i mordrättegång

1 av 2
FOTBOLL

Tre italienska maffiamedlemmar överklagar en dom om livstid för mord.

Till sin hjälp använder de en bild där de poserar med José Mourinho som alibi.

– Dessa fotografier är avgörande för vårt försvar, säger försvarsadvokaten.

År 2006 togs en bild på Chelsea-tränaren José Mourinho på ett hotell i Barcelona när London-laget var i den spanska staden för Champions League-match. Åtta år senare har den bilden lämnats in som bevis i en mordrättegång i Italien.

Maffiabossen Cesare Pagano har tillsammans med två män dömts till livstidsfängelse efter att ha fällts för mord på en annan maffiaboss, Carmine Amoruso, i Neapel 2006.

Under rättegången uppgav två vittnen att de sett Cesare Pagano döda Carmine Amoruso den 5 mars 2006, vilket bidrog till den fällande domen.

Men dessa vittnesmål har enligt Daily Mail nu kommit att ifrågasättas efter att den dömde maffialedaren överklagat domen och till rätten lämnat in bilden när han tillsammans med de två männen står bredvid Mourinho just den 5 mars.

”Vittnena ljuger”

Utöver bilden på Mourinho finns även bilder på trion tillsammans med Fran Lampard, Hernan Crespo och Nuno Morais.

Försvarsadvokaterna har även tillhandahållit rätten med flygbiljetter och hotellräkningar för alibi. Personal från lyxhotellet i Barcelona väntas även vittna.

– Dessa fotografier är avgörande för vårt försvar eftersom de tydligt visar att min klient och de två andra männen inte kan ha befunnit sig på mordplatsen. Man ser klart och tydligt Pagano i bilderna tillsammans med Chelsea-tränaren José Mourinho och flera spelare från laget. De tre männen var i Barcelona för att se matchen eftersom de är stora fotbollssupportrar och lyckligtvis dokumenterade de sin resa. Hur kan de ha varit på plats vid mordet och på matchen på samma gång? Vittnena ljuger, säger försvarsadvokat Luigi Senese.

Tjänat miljoner

De tre männen är enligt Daily Mail medlemmar i Amato-Pagano-familjen och ska ha fört ett flerårigt krig mot rivaler om kontrollen över den lukrativa drogmarknaden i Neapel, hemvist för den lokala maffian Camorra.

Enligt italiensk polis har trion tjänat miljoner genom att importera kokain och förse Neapel och stora delar av södra Italien.