Kan lämna gratis – efter jättemiss

Klubbens blunder med Hallenius kontrakt

Foto: Bildbyrån
Hallenius spelade i Hammarby säsongen 2010 – just nu är han i schweiziska Aarau.
FOTBOLL

Linus Hallenius kontrakt med Aarau går ut i sommar.

Men den schweiziska klubben trodde att avtalet gällde i två år till – och sedan missen upptäcktes är Halleinus bänkad.

– Det har blivit konstigt på slutet, säger han till Fotbollskanalen.

Förre Hammaryspelaren och Sundsvallsspelaren Linus Hallenius, 25, håller numera till i Aarau i schweiziska ligan.

Anfallaren har gjort fem mål den här säsongen – men den senaste tiden har han mestadels hållit till på bänken.

Orsaken är en dundermiss av den schweiziska klubben gällande Hallenius kontrakt. I en intervju med fotbollskanalen.se berättar svensken att Aarau trodde att avtalet gällde i två år till – när det egentligen går ut i sommar. Då kan Hallenius lämna utan kostnad.

– När jag skrev på kontraktet så skrev jag på ett år med option men Aarau har varit inställd på att jag hade skrivit på ett treårskontrakt. Klubben har trott att jag ska vara här i tre år. Jag hade förstått att kontraktet är uppbyggt så att jag blir fri till sommaren. Efter de fyra första matcherna efter juluppehållet så förstod klubben det här och då kom man till mig och sa att vi måste sätta oss ner och förlänga, säger Hallenius till fotbollskanalen.se.

”Haft ett väldigt bra år”

Anfallaren är inte särskilt intresserad av att stanna kvar i den schweiziska klubben. Sedan missen med avtalet blev känd har han hamnat utanför startelvan.

– Klubben satte mig på bänken eftersom de vill att jag ska förlänga. Så senaste en och en halv månaden har väl varit sådär. Men i övrigt har jag haft ett väldigt bra år och har kommit tillbaka i spel igen och har gjort en del mål. Därför känner jag att det skulle vara kul att komma till något annat, säger Halleinus.

Vill stanna i klubb i flera år

Var anfallaren spelar till hösten vet han inte än. Men Hallenius, som flängt mellan flera klubbar sedan flytten från Bajen 2010, hoppas nu hitta kontinuitet.

– Vi får se vad det blir. Får se om det finns intresse att ta ställning till. Jag har aldrig varit i den här situationen där jag är fri spelare. Jag vill tänka noga så att det blir ett bra beslut. Nu vill jag hitta en klubb som jag känner att jag vill stanna i, hitta ett lag där jag vet att jag ska stanna i flera år.