Här är stjärnspelarna som kan gå gratis

Flera tunga namn letar klubb

1 av 5
Anelka
FOTBOLL

Transferfönstret är stängt.

Men det finns forfarande möjlighet att värva kontraktslösa spelare.

Sportbladet listar tio namnkunniga profiler som letar ny adress.

Victor Valdés, 32, målvakt.

Efter 12 säsonger i Katalonien lämnade målvaktsstjärnan Barcelona. I somras var han på väg till Monaco, men en olycklig knäskada satte stopp för övergången. Nu verkar det hetaste spåret härledas till Liverpool, som letar alternativ till nuvarande keepern Simon Mignolet.

Diego Lugano, 33, försvarare.

Släpptes av West Bromwich i maj. VM i Brasilien skulle fungerat som ett bra skyltfönster men mittbacken imponerade inte alls. Har jagats av Sao Paulo sedan en tid tillbaka. Uruguayanen har också flirtat med Lazio.

Ronaldinho, 34, offensiv mittfältare.

Fortfarande ett namn som drar publik. Men bolltrollaren har varit utan klubb sedan juli månad efter att ha lämnat Atletico Mineiro. Säger sig inte ha några planer på att lägga skorna på hyllan. Var nära en övergång till Palmeiras men nu lutar det åt en flytt till Indien och Team Chennai, enligt Goal. Hade dock varit häftigt med en flytt tillbaka till Europa.

Nicholas Anelka, 35, anfallare.

Lär har sina bästa år bakom sig men verkar inte ha gett upp tanken på elitfotboll. Var helt klar för Atletico Mineiro (enligt klubben) men Anelka förnekade affären. Kort därefter bröt Atletico Mineiro det påstådda kontraktet. Dödstyst sedan dess.

Nilmar, 30, anfallare.

Den landslagsmeriterade strikern lämnade Villareal när laget åkte ur La Liga och drog till Mellanöstern och Al Rayyan 2012. Fortsatte karriären i El Jaish men där bröt parterna kontraktet i sommar. Enligt brasilianska Radio Bandeirantes erbjöd Roma 30-åringen ett kontrakt men än har inget hänt.

Florent Malouda, 34, mittfältare.

Digra meriter från sin tid i Lyon och Chelsea. Fick lite speltid i London-klubben det sista året på kontraktet och bad om att bli släppt. Free agent nu efter att senast ha tillhört turkiska Trabzonspor. Leicester har varit och ryckt i fransmannen.

Carlos Marchena, 35, försvarare/mittfältare.

Rutinen är det inget fel på. Spelade regelbundet när Deportivo La Coruna tog sig till La Liga. Kan ha någon säsong till i benen. Spekulationer om en flytt till MLS & Colorado Rapids har tagit fart det senaste dagarna.

Hugo Almeida, 30, anfallare.

Ofta ifrågasatt i Portugal. Hade ett tungt VM-slutspel och skadade sig i öppningsmatchen mot Tyskland. Har nu lämnat Besiktas som Bosman men frågan är vilken klubb som vill ha ”Hugoal”? Några Bundesligaklubbar har det snackats om, men också West Ham har varit där och nosat.

McDonald Mariga, 27, mittfältare.

Den kenyanska grovjobbaren har respresenterat svenska klubbar som Helsingborg och Enköping. Letar ny klubbadress efter tiden i Inter. Släpptes av den italienska storklubben i juni och tränar för tillfället med Parma, enligt Sky Italia.

Andrea Dossena, 32, försvarare.

Förre Liverpool-spelaren lyckades inte alls i Sunderland den gångna säsongen. Gör sig bäst som offensiv ytterback och peakade kanske under sin tid i Napoli (2010-2013). Har själv uppgett att han vill fortsätta spela fotboll, helst i Premier League.

Andra klubblösa spelare: Jermain Pennant, Tomasz Kuszczak, Joseph Yobo, Christian Bolaños, Marco Donadel, Marco Amelia, Alou Diarra, Sotiris Ninis, Modibo Diakite.