Di María sluggar tillbaka mot Real

Talar ut om övergången

1 av 12
FOTBOLL

Efterspelet kring Ángel di Mariás jätteövergång till Manchester United är långt ifrån över.

Nu hintar argentinaren om att Cristiano Ronaldo också kan vara på väg bort från klubben.

– Han kämpade för att jag skulle stanna. Jag vet inte hur länge han blir kvar i Madrid, säger di María.

Àngel di María, 26, är på krigsstigen mot sin forna klubb.

I en intervju med radioprogrammet América & Closs avslöjar mittfältsstjärnan bland annat hur Real Madrid försökte få honom att avstå från att spela VM-finalen mot Tyskland.

– Jag fick ett brev från Madrid som kom klockan elva samma dag som VM-finalen där de bad mig att inte spela. Så fort jag fick brevet rev jag sönder det, jag brydde mig inte, det spelade ingen roll, säger di María som satt på bänken i finalen.

Pérez slår tillbaka

Madrids president Florentino Pérez och Carlo Ancelotti har uppgett att di Marías löneanspråk tvingade fram en försäljning till Manchester United.

– Klubben gav han det bästa möjliga anbudet, men det accepterade han inte. Bara Cristiano Ronaldo tjänar mer än det di María bad om, säger Perez till spanska AS.

Att relationen med klubbledningen varit frostig bekräftas av den 26-årige argentinaren.

– Jag har ingen relation med Florentino Pérez. Jag har aldrig sagt att jag ville lämna Madrid. Klubben bestämde sig för att köpa andra spelare.

Di María pekar ut superstjärnan Cristiano Ronaldo som den främsta anledningen till att han stannade så pass länge i Real.

”Han var alltid på min sida”

Portugisen har hela tiden stöttat di María och Ronaldo har också uttryckt en önskan om att återvända till Old Trafford en dag.

De flyttryktena tar nu ytterligare fart.

Eller hur ska man tolka di Marías uttalande om sin förre lagkamrat och gode vän?

– Cristiano var alltid på min sida. Han kämpade för att jag skulle stanna. Jag vet inte hur länge han blir kvar i Madrid, säger di María.