Ribery: "Ändrar mig inte"

Trotsar Michel Platinis hot

Foto: TT
FOTBOLL

Att världsstjärnan Franck Ribery, 31, bestämde sig för att sluta i landslaget förvånade de flesta – och retade upp den franske Uefa-presidenten Michel Platini.

Men trots påtryckningar och hot om avstängningar står Ribery på sig.

– Jag har bestämt mig för att sluta i landslaget och jag ändrar mig inte, säger han till tyska Der Welt.

Franck Ribery missade VM i somras på grund av en ryggskada.

De flesta trodde väl att det skulle innebära att den franske storstjärnan skulle vara väldigt sugen på att istället få ta sig an EM på hemmaplan 2016, då Ribery skulle ha fyllt 33 år.

Men istället chockade Bayern München-mittfältaren fotbollsvärlden genom att i augusti annonsera att han gjort sitt i landslaget.

Något som fick den franske Uefa-presidenten Michel Platini att gå rasa i veckan.

– Om han kallas till landslaget av Didier Deschamps så måste han ställa upp. Det står i Fifas stadgar. Om han inte inställer sig för landslagsspel kommer han att bli avstängd i tre matcher för Bayern München, sa Platini i veckan.

"Vill fokusera fullt ut på Bayern"

Men Franck Ribery, 31, vägrar.

– Jag har diskuterat det här med den franske förbundskaptenen Deschamps och vi har kommit till en överenskommelse. Jag vill fokusera fullt ut på Bayern München i framtiden. Det är allt jag har att säga. Jag kommer inte att ge mig in i politiken som omgärdar det här beslutet, säger Ribery till den tyska tidningen Der Welt.

Franck Ribery, som vill stanna på sina 81 landskamper, står alltså vid sitt ord: det blir inga fler insatser för det franska landslaget. 

– Jag har redan sagt att jag har pensionerat mig från landslagsspel och jag tänker inte ändra mig, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM