Storklubbarna slåss om Barças 11-åring

Försökte locka med jobb åt pojkens pappa

FOTBOLL

Internationella transferfönstret har klappat igen.

Ändå är Chelsea på jakt efter nyförvärv.

Enligt Express har den engelska storklubben lagt ett bud på Barcelonas 11-årige Xavier Simons - men fått det nekat.

Xavier Simons lyfts just nu fram som en av Barcelonas mest lovande spelare. 11-åringen - som är född i Holland - har utmärkt sig på träningarna i La Masia, enligt spanska rapporter, och nu har Chelsea fått upp ögonen för superlöftet.

Ville locka med jobb åt pappan

Så pass att de bestämt sig för att försöka locka över familjen Simons till London. Enligt engelska tabloiden Express har Chelsea erbjudit Xaviers pappa ett jobb i London - allt för att slippa hamna i konflikt med Fifa - och dessutom lagt ett bud på spelaren.

Detta bud ska dock Barça ha nekat, enligt spanska medier.

Har straffats av Fifa

2009 dömdes Chelsea till ett 18 månader långt värvningsstopp efter att ha köpt 16-årige Gael Kakuta från Lens. Engelsmännen överklagade domen, straffet sköts upp och ströks sedan helt.

I våras fick Barcelona samma straff av Fifa. De valde då att överklaga, fick sitt straff uppskjutet ett halvår men har nu värvningsstopp fram till 2016.

Klart är också att Barça värdesätter att slussa upp spelare från sina egna led. Den här säsongen har vi fått se Rafinha, Munir El Haddadi, Sergi Roberto och Sandro Ramirez i A-lagstränaren Luis Enriques trupp.