Urin-skandal skakar schweizisk fotboll

Fansen skanderade: ”Du är smittad! Du har aids!”

FOTBOLL

Schweizisk fotboll skakas av en praktskandal.

Efter en kupp från motståndarfans råkade Muri-målvakten Reto Felder dricka rent urin under en match mot FC Baden.

– Det här är det lägsta man kan göra, säger Muri-tränaren Vispa Hubeli.

Foto: FOTO: KEYSTONE
Reto Felder

Det var under den andra halvleken i helgens match mellan Muri och FC Baden i schweiziska tredjeligan som de vidriga scenerna utspelade sig. Enligt tidningen Blick hade Baden-fansen bakom Muris målbur övertygat en bollpojke att hämta Felders vattenflaska.

Därefter ska flaskan ha tömts av en Baden-supporter och fyllts med något helt annat.

– Rent urin, konstaterar Muri-tränaren Vispa Hubeli.

”Allvarligt brott”

När sedan Felder, under ett avbrott i spelet, vandrar bak till målburen och tar en klunk av vätskan skanderar en grupp supportrar enligt Blick:

– Du är smittad! Du har aids!

Under söndagen klagade Felder fortfarande över illamående från händelsen, men enligt Blick vägrar han att genomgå någon läkarundersökning.

FC Badens ordförande Thomi Bram var inte på plats för att bevittna sina supportrars beteende men förskräcks av uppgifterna när han nås för en kommentar.

– Om det har gått till på det här sättet är det ett allvarligt brott mot fair play, säger Bram.

”Kommer försöka igen”

Nu ska Baden gå igenom videoinspelning från matchen för att försöka identifiera den urinerande mannen. Men oavsett vad Badens utredning mynnar ut i kommer Muri att anmäla händelsen till schweiziska fotbollförbundet.

– Varje match mot Baden är en högriskmatch. Jag är övertygad om att deras fans kommer att försöka igen. De måste höja säkerheten bakom motståndarlagens mål för att det här inte ska hända igen, säger Hubeli.