Rasistiska påhoppet på Ronaldinho

Foto: AP
Ronaldinho
FOTBOLL

Då Ronaldinho presenterades för sin nya mexikanska klubb strömmade publiken till för att välkomna storstjärnan.

Den stora folksamlingen orsakade trafikkaos på stan. Något som fick en lokalpolitiker att göra ett rasistiskt påhopp genom att kalla brasilianaren för en apa i sociala medier. Nu vill klubben att politikern straffas.

För en dryg vecka sedan stod det klart att Ronaldinho, 34, fortsätter sin fotbollskarriär i mexikanska Queretaro FC. Under lördagens match mellan Queretaro och Puebla presenterades brassen för sin nya hemmapublik som slöt upp för att välkomna storstjärnan.

Intresset var så stort att det uppstod ett mindre trafikkaos i staden.

En som drabbades av de långa köerna var lokalpolitikern Carlos Manuel Trevino Nunez, medlem av det konservativa National Action Party. Uppretad av de långa väntetiderna ska han ha uttryckt sig rasistiskt om brassen.

"Jag försöker vara tolerant, men fotboll är en fördummande sport. Jag hatar det ännu mer eftersom folk fyller gatorna och det tar mig två timmar att komma hem. Och allt för att se en apa, brasilianare men inte desto mindre en apa" ska Trevino Nunez ha skrivit på Facebook.

Klubben kräver påföljd

Meddelandet raderades senare, men har publicerats i mexikanska medier.

Queretaro FC vill nu att politikern straffas. I ett meddelande skriver klubben att myndigheterna måste se över den grova förolämplingen.

Matchen mellan Queteraro och Puebla slutade 1-1.

Ronaldinho lämnade Europa 2011 och kommer senast från Atletico Mineiro i Brasilien. 2004 och 2005 utsågs han till världens bästa spelare av FIFA.

ARTIKELN HANDLAR OM