Wiese kan bli wrestling-stjärna

Foto: AP
FOTBOLL

Tysklands förre landslagsmålvakt, Tim Wiese, har satsat på bodybuilding efter fotbollskarriären.

Nu kan han vara på väg att bli professionell wrestlare.

– Jag har fått en förfrågan från WWE, säger Wiese.

Tim Wiese, 32, var tillbaka på fotbollsplanen i en uppvisningsmatch för en dryg vecka sedan. Då visade han upp sin nya muskulösa kropp och passade samtidigt på att öppna för en comeback som målvakt.

– Jag skulle kunna komma tillbaka utan problem. Ett par kilo mer i muskler är verkligen inte något hinder. Med mer styrka blir man ännu snabbare, sade han då till tyska Bild.

Nu skriver den tyska tidningen att vi snart kan få se Wiese i ett helt annat sammanhang. Superkroppen har uppenbarligen dragit uppmärksamhet till sig och nu har wrestlingorganisationen WWE hört av sig.

– Jag har fått en förfrågan från WWE som handlar om att jobba som professionell wrestlare. Jag kommer att tänka över saken och är inte rädd för utmaningen. Jag kommer att diskutera detta med min agent i nästa vecka, säger Wiese till Bild.

117 kilo muskler

I januari valde Wiese att bryta med sin tyska klubb Hoffenheim för att istället fokusera på sin hobby som är bodybuilding. Målvakten har verkligen gått in helhjärtat för sin hobby. Enligt Bild väger den 193 centimeter långa Wiese numera 117 kilo.

Under sin fotbollskarriär har han representerat klubbar som Werder Bremen och Hoffenheim. 2010 tog han plats i den tyska VM-truppen och har gjort sammanlagt sex a-landskamper.