Föll ihop och dog när Lampard gjorde mål

1 av 3
FOTBOLL

I går blev Frank Lampard målskytt mot Chelsea.

Samtidigt föll ugandiske fotbollspelaren, tillika Chelsea-supportern, Fahad Musana ihop och dog enligt Goal.

– Musana var en fantastisk försvarare, hängiven till sporten och en fin vän till många, säger lagkamraten Gerald Bagoole.

Chelsea-ikonen Frank Lampard såg i går till att säkra en poäng för nya klubben Manchester City mot sitt gamla lag. Med sin kvittering i den 85:e matchminuten fastställde Lampard slutresultatet 1-1.

I Uganda har målet fått ett tragiskt efterspel. Goal rapporterar i dag om hur den ugandiske fotbollsspelaren Fahad Musana föll ihop och dog efter målet.

Tränade på dagen

Musana spelade för Simba FC i landets högstadivision och var enligt Goal en stor Chelsea-supporter. Och chocken av att se den tidigare Chelsea-spelaren göra mål mot Chelsea kan enligt Goal ha bidragit till hjärtsvikten och andningssvårigheterna.

Musana hade tränat med sitt klubblag tidigare under söndagen.

– Han tränade med oss vid militärbarackerna i Bomba på morgonen och gjorde ett bra pass, säger Simbas huvudtränare Fred Kaboja, märkbart chockad enligt Goal.

”En fin vän”

Gerald Bagoole, lagkamrat med Musana i Simba FC, berättar att Musana inte klagat över någon sjukdom under dagen.

– Vi tränade med honom på söndagsmorgonen och åt lunch tillsammans. När Premier League-matcherna började gick han till en tv-sal för att kolla matchen, berättar Bagoole.

Enligt Goal ska Musana ha varit full av energi och glädje efter att Chelsea tog ledningen i matchen. Men när Lampard kvitterade för City svimmade han och en oro spred sig i salen.

– Musana var en fantastisk försvarare, hängiven till sporten och en fin vän till många, säger Bagoole.

Musana gick bort innan ambulans anlände till platsen. Han blev 24 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM