”Anklagelserna mot Hope Solo är stötande”

1 av 29 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
lugnet i stormen De svarta rubrikerna radar upp sig kring Hope Solo igen. USA:s landslagsledning gör allt för att stormålvakten ska kunna fokusera på fotbollen.
FOTBOLL

För drygt två månader greps Hope Solo misstänkt för att ha misshandlat sin syster och systerson.

Nu uttrycker USA:s olympiska kommitté sin oro.

"Anklagelserna som rör Ms Solo är stötande och de är oförenliga med våra förväntningar på våra olympier”, säger vd:n i ett uttalande.

Det var i juni i år som den amerikanska landslagsmålvakten Hope Solo greps efter en misstänkt misshandel av sin egen syster och 17-åriga systerson. Bråket ska ha inträffat hemma hos fotbollsstjärnan.

När polisen kom till släktfesten var Hope Solo berusad och upprörd, enligt polisens uttalande.

Efter häktningsförhandlingar släpptes så småningom Solo utan borgen – men beordrades samtidigt att inte ha någon kontakt med systern eller systerdottern.

Solo bad senare om ursäkt för händelsen, även om hon tillade att hon är övertygad om att den rättsliga processen kommer att rentvå hennes namn.

– Jag älskar min familj väldigt mycket. Vi, likt alla familjer, har våra svårigheter men min förhoppning är att vi lyckas lösa den här situationen som en familj, sa Solo bland annat.

”Vidtar åtgärder”

Nu fördöms dock Solo av den amerikanska olympiska kommittéen.

"Övergrepp av alla former är oacceptabla", skriver Scott Blackmun, vd hos den amerikanska olympiska kommittén, i ett uttalande till USA Today.

Solo har spelat i två olympiska spel, 2008 och 2012, för USA och vunnit båda. Med mindre än två år kvar till OS i Rio de Janeiro förs nu en dialog med fotbollförbundet.

"Anklagelserna som rör Ms Solo är stötande och de är oförenliga med våra förväntningar på våra olympier. Vi har haft diskussioner med fotbollsförbundet och förväntar oss att de vidtar åtgärder om det kommer fram att anklagelserna är korrekta", skriver han.

Hope Solo har gjort totalt 155 landskamper för USA. I början av karriären spelade hon för Kopparbergs/Göteborg. Hon har även tränats av Pia Sundhage i det amerikanska landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM