Roma snuvar Barça och Real på 9-åring

FOTBOLL

Han är bara nio år gammal men redan fått uppleva hur det är att vara önskad av de största klubbarna i världen.

Nu är Pietro Tomaselli klar för AS Roma.

– Vi togs verkligen emot på ett fantastiskt sätt i Rom, säger pappa Pino.

Belgiske pojken Pietro Tomaselli, 9, blev föremål för en dragkamp mellan idel storklubbar efter att Youtube-klipp med hans skicklighet gjort succé på nätet.

Nu är nioåringen klar för en flytt från Anderlecht till Serie A-klubben AS Roma. Valet föll på den italienska klubben efter att ha övervägt intresse från klubbar som Real Madrid, Barcelona, Manchester United och Manchester City.

– Vi togs verkligen emot på ett fantastiskt sätt i Rom, kanske till och med bättre än en spelare som Diego Maradona. Pietro är redan en maskot här. Presidenten, A-lagsspelarna och alla känner honom redan, berättar pappa Pino för belgiska Sudinfo.

”Arsenal, United och City intresserade”

Enligt franska Telefoot ska Real Madrid ha erbjudit familjen 15 000 euro för att flytta till den spanska huvudstad. I en intervju med sajten i somras bekräftade pappa Pino intresset, och berättade om sonens karriär hittills.

– Han är en mycket stark karaktär och på planen är han en ledare. Han vill vinna hela tiden och blir upprörd om han missar något. Självklart försöker jag påminna honom om at det viktiga är att ha kul, speciellt vid nio års ålder, sa Pino till Telefoot och fortsatte:

– Han började spela fotboll när han var fem år gammal. Han visade redan då en stor talang och började omedelbart att spela med äldre barn. Anderlecht lade märke till honom och ville ha honom. Barcelona och Real Madrid har varit intresserade. Men även klubbar som Arsenal, Manchester United och Manchester City i England, berättade pappan.