Svennis kompenseras för avlyssningen

Foto: TT
”Svennis”.
FOTBOLL

Sven-Göran "Svennis" Erikssons och flera andra kändisars mobiltelefoner blev avlyssnade av ett brittiskt tidningsföretag.

Nu får svensken ekonomisk kompensation för händelsen.

Mirror Group ska ha lagt undan sammanlagt 46 miljoner kronor för att kompensera de drabbade.

"MGN har bett personerna om ursäkt", skriver Daily Mail.

I slutet av oktober 2012 avslöjades att tränaren Sven-Göran Eriksson, fotbollsspelaren Garry Flitcroft, skådespelaren Shobna Gulati och familjen Beckhams barnflicka alla fått sina telefoner avlyssnade av det brittiska tidningsföretaget Mirror Group Newspapers.

Nu skriver Daily Mail att Mirror Group Newspapers har gjort en ekonomisk uppgörelse med den svenske fotbollstränaren och fem andra kändisar. De uppgörelserna har varit klara en tid, enligt tidningen.

Nu är det också klart med överenskommelser för ytterligare fyra personer, däremot är det inte klart med summorna på kompensationen.

”Bett om ursäkt”

"MGN har bett personerna om ursäkt och kommit överens om att betala dem som kompensation", uppger Trinity Mirror, den ansvariga utgivaren för Daily Mirror, Sunday Mirror och Sunday People, enligt Daily Mail.

I somras sade Mirror att företaget lagt undan 4 miljoner pund (motsvarande 46 miljoner kronor) för att kompensera för den olagliga avlyssningen, som avslöjades för två år sedan.

Även Rooney drabbad

När "Svennis" blev avlyssnad av Mirror-gruppen var det inte första gången journalister snokat i hans privatliv. Tidigare har exempelvis tabloiden News of the World tvingats lägga ned efter att de olagligt avlyssnat kändisars mobilsvar.

Förutom Svennis drabbades då även kändisar som Paul McCartney och hans exfru Heather Mills, skådespelaren Jude Law, två av hans ex Sadie Frost och Sienna Miller och Manchester United-stjärnan Wayne Rooney.