Landslagsstjärnan nekar till ritualmord

1 av 2 | Foto: AP
Gyan under tiden i Sunderland.
FOTBOLL

Asamoah Gyan har tvingats dementera att han ritualmördat vännen, tillika rapparen Castro, efter spekulationer i ghanansk press.

”Vi vill ta chansen att kraftigt förneka att vi är skyldiga till Castros försvinnande”, skriver landslagsmannen i ett uttalande på sin hemsida.

Asamoah och Castro.

Den ghananska rapparen Castro försvann tillsammans med sin flickvän Janet Badu när paret var på semester med familjen Gyan i juli.

Paret antogs först ha drunknat när de varit ute och åkt jetski. Men efter att man inte lyckats finna några kroppar uppstod spekulationer i ghanansk press för ett par veckor sedan kring att den tidigare Sunderland-stjärnan ritualmördat rapparen.

Gyan har tidigare inte velat kommentera ryktena men då de inte dött ut har han nu släppt ett uttalande – skrivet av sin advokat – på sin officiella hemsida.

”De vilda anklagelserna har varit allt från att han mördat Castro eller kidnappat honom – till den mest löjeväckande – att han offrat honom rituellt för att få en skjuts i karriären”.

Gjorde succé i PL

Gyan går vidare med att förklara varför han hållit tyst under de senaste veckorna – när ryktena flugit.

”Vi har varit tysta – inte för att vi döljer något – utan för att vi inte velat störa polisens utredning. Under vår smärtsamma tystnad har vi varit helt förskräckta över den plattform som givits för att slänga ur sig dessa vilka och skrattretande rykten”.

Efter en succéartad sejour i Premier League-klubben Sunderland gjorde Gyan den ekonomiskt lukrativa flytten till Al Ain i Förenade Arabemiraten år 2012.

Med ett målsnitt på 1,2 i klubben är han alltjämt ett bofast namn i det ghananska landslaget – och spelade VM i Brasilien i somras.