5 heta supertalanger många klubbar jagar

Foto: AP
Martin Ödegaard, Zakaria Bakkali och Simone Scuffet - tre eftertraktade talanger.
FOTBOLL

Silly Season är i full gång och det är mängder med rykten varje dag. Men vilka är egentligen de hetaste unga spelarna som är max 18 år gamla? Sportbladet har tagit tempen på de fem hetaste talangerna och kollar in vilka klubbar som jagar dem.

Krystian Bielik
 

Ålder: 17

Nationalitet: Polen

Klubb: Legia Warzawa

Position: Defensiv mittfältare

Ryktas till: Arsenal

Kommentar: Anses vara en jättetalang och han har redan tagit en fast plats i Legias trupp. Ska nu vara extremt nära Arsenal och engelsk media är överens, mittfältaren kommer att skriva på inom kort. Återstår att se hur mycket Arsene Wenger väljer att använda honom direkt i så fall. Mittfältaren själv har dessutom uttalat sig om en eventuell flytt och han är bestämd.

– Jag har bestämt mig för Arsenal och kommer inte ändra mig. Jag ser fram emot att klubbarna ska komma överens, även om jag förstår att förhandlingarna kan ta lite tid. Men jag är säker på att det är klart snart, säger Bielek.
 

Zakaria Bakkali
 

Ålder: 18

Nationalitet: Belgien

Klubb: PSV

Position: Yttermittfältare

Ryktas till: Arsenal, Man United, Tottenham Liverpool, Stoke, Lille

Kommentar: Ytterligare en talang från Belgien som ju fått fram ett gäng stjärnor de senaste åren. Mittfältaren var ytterst nära en flytt till Atletico Madrid i somras, men den gick dock i stöpet i sista stund. Har nu ett gäng klubbar efter sig från främst England och belgaren har dessutom ett kontrakt som går ut i sommar. PSV ska nu därför vara villiga att sälja honom i januari för att få några miljoner för honom. Det kan därmed sluta med ett budkrig kring 18-åringen som redan har gjort debut i a-landslaget.

Gabriel Barbosa
 

Ålder: 18

Nationalitet: Brasilien

Klubb: Santos

Position: Anfallare

Ryktas till: Man United, Liverpool, Barcelona, Real Madrid, Inter

Kommentar: Kallas för ”Gabigoal” och jämförs redan med de största brasilianska spelarna genom tiderna (som vanligt med andra ord). Folk som har sett honom anser att han har större potential än Neymar och då finns det en del att leva upp till. Likheterna är dock slående och han spelar nu i Santos där just Neymar slog igenom. Sägs också att Barcelona har en option att köpa brassen först som skrevs i samband med värvningen av Neymar. Mängder med storklubbar har scoutat honom och han lär gå till Europa inom några år.

Martin Ödegaard
 

Ålder: 16

Nationalitet: Norge

Klubb: Strömsgodset

Position: Offensiv mittfältare

Ryktas till: Alla. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man United, Real Madrid, Barcelona, Bayern München med flera.

Kommentar: Vad finns det att säga om det här underbarnet som inte redan har sagts? Han debuterade i det norska landslaget redan som 15-åring och anses vara en av fotbollsvärldens absolut största talanger, om inte den största. Har varit på besök och provtränat med de flesta stora klubbarna i världen och det har kommit nya uppgifter varje dag vilken klubb han ska gå till. Just nu sägs Real Madrid vara närmast. Hela fotbollsvärlden väntar med spänning på att se var norrmannen väljer för klubb och beslutet tros komma inom några veckor.

Simone Scuffet
 

Ålder: 18

Nationalitet: Italien

Klubb: Udinese

Position: Målvakt

Ryktas till: Atletico Madrid

Kommentar: Målvakten gjorde 16 matcher för Udinese i Serie A förra säsongen, men har under denna säsong blivit förpassad till bänken av nyförvärvet Orestis Karnezis. Men han har redan jämförts med Gianluigi Buffon och Scuffet var nära att gå till Atletico Madrid i somras men tackade nej.

– Jag nobbade Atletico Madrid i somras för att jag föredrog att fortsätta min utveckling i Udinese, en klubb som hjälpt mig mycket. Jag kommer även att stanna i Udinese under januarifönstret också, sa Scuffet till Sky tidigare i vintras. Han lär dock bli hett eftertraktad i sommar och kan komma att lämna för att få mer speltid.

ARTIKELN HANDLAR OM