Hope Solos lättnad – slipper åtalet

1 av 29 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
lugnet i stormen De svarta rubrikerna radar upp sig kring Hope Solo igen. USA:s landslagsledning gör allt för att stormålvakten ska kunna fokusera på fotbollen.
FOTBOLL

Åtalet om misshandel mot Hope Solo ogillas.

Den amerikanska stjärnan kan nu fokusera på VM 2015. 

”Jag ser fram emot att börja spela i landslaget igen”, skriver hon på Facebook.

Foto: AP

I juni greps den amerikanska landslagsmålvakten Hope Solo, 33, misstänkt för att ha misshandlat sin syster och systerson. Detta efter ett bråk som ska ha ägt rum hemma hos stjärnmålvakten.

Efter att ha gripits av polis släpptes Solo, men när ärendet fortfarande var under utredning har Solo spelat vidare som vanligt.

Hon skulle upp i rätten nästa vecka men nu kommer beskedet att åtalet ogillas.

Försvarsadvokaten Todd Maybrown säger till USA Today att beslutet grundar sig på att målsäganden inte dykt upp på förhör och att de ändrat sina historier om vad som hände under den aktuella kvällen.

Siktat mot VM-guld

Därmed är Solo nu friad från alla misstankar – och hon kan fokusera fullt ut på fotbollen igen.

”Dagens beslut avslutar en tid som varit en av de svåraste och mest känslomässigt påfrestande i mitt liv. Men jag var hela tiden säker på att jag skulle bli friad från anklagelserna så fort alla fakta låg på bordet. Jag är så glad och lättad att jag äntligen kan lägga allt det här bakom mig”, skriver hon på Facebook och fortsätter:

”Jag vill tacka mina fantastiska fans som hela tiden skickat positiva och uppmuntrande meddelande. Jag ser fram emot att börja spela i landslaget igen och träna, tävla och försöka hjälpa till att fixa världsmästartiteln till USA 2015”.

Hope Solo har gjort totalt 155 landskamper för USA. I början av karriären spelade hon för Kopparbergs/Göteborg. Hon har även tränats av Pia Sundhage i det amerikanska landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM