”Fick lite av deras uppmärksamhet”

Roche om omtalade bilden från Ballon d'Or-galan

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Stephanie Roche var nominerad till Årets mål vid Ballon d'Or-galan och gått från en anonym tillvaro i irländska ligan till en av sportens mest välkända.

En bild från galan i Zürich har fått särskilt stor spridning.

Irländska landslagsspelaren Stephanie Roche tog fotbollsvärlden med storm efter att hon gjort ett drömmål för sitt dåvarande klubblag Peamount United i oktober 2013.

Målet blev senare nominerad till Puskas Award, priset för årets mål i fotbollsvärlden, och hon gjorde upp med James Rodriguez och Robin van Persies båda VM-mål.

Trots att hon fick hela 1,1 miljoner röster, tre gånger så många som Van Persie fick hon se sig besegrad på marginalen av James Rodriguez.

”Så stolt”

I en intervju hos Late Late Show berättar hon om uppståndelsen som följt nomineringen och hur om upplevde Ballon d'Or-galan i Zürich.

– Jag hade ljugit om jag sa att jag inte var besviken. Som fotbollsspelare vill man vinna allt man gör upp om. Men jag var så stolt över allt stöd jag fått från Irland och över hela världen, säger Roche enligt irländska Independent.

På en bild från galan som fått stor spridning är Roche på väg upp på scen för att presenteras när hon vandrar förbi världens två bästa herrfotbollsspelare, Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, sittandes i väntan.

– Den där bilden har uppenbarligen spridits en hel del. Det är något att ta med sig, det var fint. Jag fick lite av deras uppmärksamhet, säger Roche hos Late Late Show.

I dag är Roche proffs i Frankrike hos klubblaget ASPTT Albi.

ARTIKELN HANDLAR OM