Här sjunger 6 007 fans pojkens namn

”Hans liv har blivit en dröm som gått i uppfyllelse”

1 av 7
Jay tar emot publikens hyllningar.
FOTBOLL

Jay Beatty är en väldigt speciell Celtic-supporter.

Den elvaårige pojken, som har Downs syndrom, är älskad bland klubbens fans – och över världen.

I helgen hyllades han av en hel arena.

Jay vann sina supporterkollegors hjärtan när lagets förre anfallare Giorgios Samaras plockade upp den överlycklige pojken från läktaren under lagets ligatitelfirande i fjol.

I dag är han älskad av Celtic-fansen – och i Grekland.

När Samaras sköt Grekland till sommarens VM i Brasilien firade Beatty framför tv:n och pappa Martins klipp blev en succé hos de grekiska fansen.

Så till den grad att det grekiska fotbollförbundet bjöd in Celtic-supportern till VM-resan.

För en månad sedan valdes han till årets idrottsperson i Grekland tillsammans med sin favorit Samaras på landets idrottsgala.

Arenan jublade

När Celtic reste till Hamilton i helgen för ligamatch såg även Hamilton till att hylla Jay. Inför matchen fick han hälsa på i båda omklädningsrum och ge ett inspirerande matchsnack till Celtic-truppen.

I halvtid fick han själv inta planen för att slå ett par straffar. Hela den 6007 man stora publiken, Celtic- och Hamilton-fans tillsammans, jublade när han gjorde mål.

”We love you Jay, we do”, ekade samtidigt på arenan.

”När Jay föddes...”

Pappa Martin var rörd efter matchen.

– Jag vill tacka Hamilton FC för den bästa presenten någonsin. Jag kommer aldrig att kunna tacka dem nog. Att hela arenan sjöng hans namn, Hamilton-fansen inkluderat, kommer jag att ha med mig för alltid, säger Martin till The Scotsman.

Och på sitt Facebook-konto utvecklar han:

”När Jay föddes hoppades vi och drömde om att folk skulle behandla honom med respekt. Tack vare kärleken från världens finaste klubb har hans liv blivit en dröm som gått i uppfyllelse”.

Se klipp från hyllningen här (OBS: Extern länk).

ARTIKELN HANDLAR OM