Pratade i telefon - mitt under matchen

Bisarra filmen från träningsturneringen

1 av 2
FOTBOLL

Bollen var inte i närheten av Volodymyr Kozlenko.

Då tog han upp telefonen och ringde ett samtal – mitt under matchens gång.

Nu har den ukrainske spelaren – och hela domartrion – stängts av efter vad som beskrivs som en cirkus.

Låter det märkligt?

Det är det också.

Den bisarra händelsen utspelade sig under en träningsturnering utanför Ukrainas huvudstad Kiev. Olimpik Donetsk från ukrainska Premier League mötte tredjeligalaget Energiya Nova Kakhov.

"Tog upp den till och från"

Fullt fokus från lirarna i Energiya Nova Kakhov kan tänkas vara en förutsättning för att rå på storlaget. Det var något som Volodymyr Kozlenko hade missat.

På Youtube sprids nämligen ett klipp på när Kozlenko, när spelet är beläget på andra planhalvan, plockar fram sin mobiltelefon ur fickan och springer runt med den i näven samtidigt som lagkamraterna har full fokus på bollen.

Filmen är upplagd av motståndarlaget, som på sin hemsida totalsågar agerandet. "Han tog upp telefonen från och till, ringde någon och pratade", säger man i ett uttalande. Volodymyr Kozlenko jämförs med en clown som förvandlade matchen till en cirkusföreställning.

Blev dyrbart samtal

Och enligt AP blir det ett dyrbart telefonsamtal då Kozlenko stängs av för resten av turneringen. Dessutom blir alla tre domare avstängda för att de inte skickade honom av planen när han tog upp luren ur fickan.

Matchen slutade 2–1 till Olimpik Donetsk.

ARTIKELN HANDLAR OM