Stjärnorna som kommer flytta

Ryktescirkusens elva hetaste – här är de som faktiskt kommer flytta

FOTBOLL

Säsongerna är inte avgjorda ännu men silly season är redan i gång.

Efter cirkusen kring Raheem Sterling analyserar Sportbladet elva av ryktesfabrikens mest omtalade spelare just nu.

Här är chansen att de faktiskt flyttar.

Betygskala:

: Kommer att byta klubb

: Kommer sannolikt att byta klubb

: Stor möjlighet att han byter klubb

: Liten möjlighet att han byter klubb

: Blir kvar

Foto: TT

Falcao

29 år, anfallare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Monaco (utlånad till Manchester United)

Placeras i: River Plate

Kommentar: Manchester United väntas inte köpa loss anfallaren och Falcao har ett för saftigt kontrakt för Monaco. Argentinska River Plate har meddelat att ”dörren är öppen” och Falcao har själv bekräftat att han han måste hitta en klubb där han får kontinuerlig speltid till nästa säsong.

Foto: TT

Petr Cec

32 år, målvakt

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Chelsea

Placeras i: Arsenal

Kommentar: Cech bekräftade nyligen att han inte tänker sitta på Chelseas bänk en säsong till. Klubben påstås låta målvakten själv välja klubb – men ska enligt brittisk press kräva 127 miljoner kronor om det ska bli Arsenal. Mycket för en 32-åring med ett år kvar på kontraktet. Lär finnas andra intressenter också.

Foto: TT

Javier Hernandez

26 år, anfallare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Manchester United (utlånad till Real Madrid)

Placeras i: Southampton, Tottenham, Stoke, Everton

Kommentar: Sade i dagarna att hans självförtroende är ”kört i botten” efter att aldrig egentligen ha fått en ärlig chans i Real Madrid. ”Jag deltar och ger allt på träning men chanserna är minimala. Jag tillhör laget men inte den viktiga delen. De som spelar matcherna”. Har fortfarande ett bra rykte i Premier League.

Foto: TT

James Milner

29 år, mittfältare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Manchester City

Placeras i: Liverpool, Arsenal, Inter

Kommentar: Enligt Sunday People ska övergången från City till Liverpool redan vara klar. Mittfältaren blir kontraktslös i sommar och som engelsk landslagsman är han eftertraktad. City påstås ha ögonen på Evertons Ross Barkley som ersättare.

Foto: TT

Raheem Sterling

20 år, mittfältare/anfallare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Liverpool

Placeras i: Arsenal, Manchester City, Chelsea, Bayern München, Real Madrid

Kommentar: Bekräftar i en lång intervju med BBC att han inte kommer skriva på något nytt kontrakt med Liverpool innan säsongen är över. 20-åringen säger sig vilja vinna titlar, snarare än tjäna stora pengar, vilket väckt spekulationer om en flytt. Frågan är vilka som är beredda att betala vad som krävs? Arsenal kan men är det steget nog för Sterling?

Foto: TT

Paulo Dybala

21 år, anfallare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Palermo

Placeras i: Arsenal, Juventus, PSG

Kommentar: Palermos president Maurizio Zamparini har bekräftat att Juventus och Arsenal lagt bud – något Arsenal-tränaren Arsene Wenger senare dementerat. Kravet på 372 miljoner kronor kanske Zamparini också tvingas justera men klart är att Palermo planerar att försöka räkna in pengarna för sin nya guldklimp i sommar.

Foto: TT

Andrij Jarmolenko

25 år, anfallare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Dynamo Kiev

Placeras i: PSG

Kommentar: Enligt italienska transfergurun Di Marzio har PSG redan öppnat förhandlingar med den ukrainska klubben om en övergång till sommaren. Ska i Paris ses som en ersättare till Ezequiel Lavezzi. Jarmolenko bytte också nyligen agent till, just det, Mino Raiola. Då är det nio gånger av tio för att flytta.

Foto: TT

Mats Hummels

26 år, försvarare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Borussia Dortmund

Placeras i: Manchester United

Kommentar: Har för första gången öppet deklarerat att han kan vara öppen för en flytt utomlands i sommar. Påstods redan vara överens med Manchester United men det förnekade 26-åringen häromdagen via sitt Twitter-konto: ”Bara för att förtydliga. De här påstådda 'löftena' är bara påhitt... Och då uttrycker jag mig snällt”. Dortmund förnekar att mittbacken ska flytta även fast Hummels själv sagt att han kommer överväga sina alternativ.

Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic

33 år, anfallare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: PSG

Placeras i: Manchester United, Juventus, MLS

Kommentar: Ska enligt RMC tydligt aviserat internt att han planerar att fullfölja sitt kontrakt med PSG till sommaren 2016. Frågan är dock vad klubben tänker med svenskens häftiga lön när de nu är i behov av att förstärka på flera positioner? Kan ett lockande anbud få Zlatan att fundera ett varv till?

Foto: TT

Paul Pogba

22 år, mittfältare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Juventus

Placeras i: Real Madrid, Manchester City, PSG

Kommentar: Ena dagen öppnar agenten Mino Raiola för en flytt – nästa dag säger han att Pogba mår bäst av en säsong till i Juventus. Klart är att transferkriget är i gång men kommer någon betala vad som krävs i sommar? City kan behöva ersätta Yaya Touré men lockar en flytt tillbaka till England verkligen Pogba?

Foto: TT

Cristiano Ronaldo

30 år, mittfältare/anfallare

Sannolikhet för en flytt:

Klubb: Real Madrid

Placeras i: MLS

Kommentar: Kommer inte lämna Real Madrid nu – men påstås faktiskt redan vara klar för en ny liga. Enligt Sports Illustrateds respekterade fobollsreporter Grant Wahl är Ronaldos plan spel i MLS när kontraktet med Real Madrid löper ut 2018, något personer inom den amerikanska ligan redan ska ha informerats om. Det skulle vara en då 33-årig Ronaldos sista destination efter ytterligare ett VM med Portugal.